Γερμανία: Οι Χριστανοδημοκράτες του CDU  υπέρ ενός ισοσκελισμένου προϋπολογισμού το 2022

REUTERS/MICHELE TANTUSSI

 Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) Ραλφ Μπρινκχάους τάχθηκε υπέρ της εξυγίανσης του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού το συντομότερο δυνατό μετά την κρίση του κορονοϊού.

«Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι με τις δαπάνες για τα επόμενα χρόνια.Το επόμενο έτος θα είναι και πάλι δύσκολο. Πρέπει να διαχειριστούμε ξανά τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό για το 2022 χωρίς σημαντικό νέο δημόσιο χρέος. Η βοήθεια κατά την διάρκεια της κρίσης είναι σωστή, αλλά δεν μπορεί να παραταθεί ες αεί. Πρέπει κάποια στιγμή να επιστρέψουμε στην (δημοσιονομική) κανονικότητα», τόνισε ο Μπρίνκχάουςσε συνέντευξή του, η οποία θα δημοσιευτεί στο αυριανό φύλλο της «Handelsblatt».

Ανέφερε δε ως παράδειγμα την αναστολή της κατάθεσης αίτησης πτώχευσης. 

Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών θα συμφωνούσε επίσης με την παράταση της διάρκειας του κανονισμού για την εργασία με μειωμένο ωράριο σε 24 μήνες «εάν γίνουν (οι αναγκαίες) προσαρμογές.

«Με την αντιγραφή απλώς του προηγούμενου κανονισμού και την χωρίς περίσκεψη παράτασή του, δεν θα συμφωνήσουμε», πρόσθεσε ο χριστιανοδημοκράτης πολιτικός.

Πρότεινε, όμως, να καταστεί πιο ευέλικτο το ποσό της αποζημίωσης για την εργασία με μειωμένο ωράριο: «Υπάρχουν χαμηλόμισθοι εργαζόμενοι που εργάζονται κατά 100% με μειωμένο ωράριο. Για αυτούς, η αύξηση του μισθού τους είναι ένα υπαρξιακό ζήτημα. Η κατάσταση είναι διαφορετική για τους υπαλλήλους επιχειρήσεων με καλές συλλογικές συμβάσεις και μειωμένο ωράριο εργασίας», υπογράμμισε. 

Πηγή: ΑΜΠΕ με πληροφορίες από τη γερμανική εφημερίδα “Handelsblatt”

Προτεινόμενα για εσάς

Κυριακή Κανονίδου

Είμαι η Κυριακή Κανονίδου, δημοσιογράφος και συντάκτρια στο ενημερωτικό site news1.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *