Γαβρόγλου: «Δεν υπάρχει κλίμα ανομίας» στα ΑΕΙ

Γαβρόγλου: «Δεν υπάρχει κλίμα ανομίας» στα ΑΕΙ 1

Με τον ισχυρισμό ότι «δεν υπάρχει κλίμα ανομίας» στα ΑΕΙ, με την ταυτόχρονη ανακοίνωση, ωστόσο, ότι συγκροτεί ειδική επιτροπή για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας στους χώρους των πανεπιστημίων, καθώς και με επιθέσεις κατά των πρυτανικών αρχών και του κ. Κυρ. Μητσοτάκη, «απάντησε» απόψε στη Βουλή, στο πλαίσιο της διαδικασίας του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Α. Κατσανιώτη «για τις μειοψηφίες που δρουν ανεξέλεγκτα εντός των Πανεπιστημίων.

Οταν ο ερωτών βουλευτής της ΝΔ αναφέρθηκε σε σειρά περιστατικών βίας, ο κ. Γαβρόγλου που είχε αρχίσει την τοποθέτησή του με την προαναφερθείσα φράση, αναγκάστηκε όχι μόνο να παραδεχθεί την ύπαρξη προβλήματος, αλλά και να σημειώσει πως έχει δρομολογήσει τη συγκρότηση ειδικής επιτροπής για να μελετήσει την αντιμετώπιση του φαινομένου.

«Η υπαρκτή παραβατικότητα σε κάποια πανεπιστήμια πρέπει να αντιμετωπιστεί με πολλαπλούς τρόπους. Ζητάω από τα Πανεπιστήμια προτάσεις, αλλά δεν έρχονται. Οι πρυτανικές αρχές δεν έλαβαν σοβαρά υπόψη τους τις ανάγκες. Δεν μπορεί να είναι αστυνομοκρατούμενο το Πανεπιστήμιο» είπε ο κ. Γαβρόγλου, για να προσθέσει λίγο αργότερα: «Τα σύνθετα κοινωνικά προβλήματα πρέπει να έχουν σύνθετες λύσεις. Συγκροτήσαμε ομάδα εργασίας για να δούμε το σύνθετο πρόβλημα και πώς θα το αντιμετωπίσουμε. Πρώτη φορά γίνεται κάτι τέτοιο. Να το χειροκροτήσουμε. Ο δε πρόεδρος της ΝΔ πρέπει να σταματήσει να μιλάει για ανομία στα ΑΕΙ. Εχει απίστευτη άγνοια για το θέμα. Τα Πανεπιστήμια δεν είναι άντρο ανομίας και τρομοκρατίας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *