Φρενάρει τις μόνιμες μειώσεις φόρων η πανδημία

INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Από την έντυπη έκδοση

Του Θάνου Τσίρου 
ttsiros@naftemporiki.gr 

Ερωτώμενος σχετικά με τις δυνατότητες υλοποίησης των μόνιμων μειώσεων φορολογικών βαρών στον προϋπολογισμό του 2021, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας είπε ότι «πρόκειται για την κατάρτιση ίσως του πιο δύσκολου προϋπολογισμού λόγω πανδημίας» και συμπλήρωσε: «Με τόσο μεγάλη αβεβαιότητα είναι πολύ δύσκολο να στοιχειοθετήσεις συγκεκριμένες πολιτικές με χαρακτηριστικά μονιμότητας», ενώ πρόσθεσε ότι ουδείς γνωρίζει σε αυτή τη φάση το πόσο θα διαρκέσει η υγειονομική κρίση.

Πιθανότατα, από τα λεγόμενα του επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, οι ελαφρύνσεις, μεταξύ των οποίων η μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης και των ασφαλιστικών εισφορών, μετατίθενται για το 2022.

Πάντως, ο κ. Σταϊκούρας, περίπου 40 ημέρες πριν από την κατάθεση του προσχεδίου του προϋπολογισμού στη Βουλή – κατατίθεται την 1η Δευτέρα του Οκτωβρίου που φέτος είναι η 1η του μήνα-, υποστήριξε ότι «στον προϋπολογισμό του 2021 θα ενσωματωθούν οι μέγιστες δυνατές παρεμβάσεις για τον περιορισμό των συνεπειών σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις και αν είναι εφικτό, όπου είναι εφικτό, θα υπάρχουν και παρεμβάσεις στη φορολογική πολιτική με μειώσεις φόρων».

Αντίστοιχη ήταν η τοποθέτησή του και για το θέμα των αντικειμενικών αξιών και του ΕΝΦΙΑ. Εφόσον οι συνθήκες με την πανδημία το επιτρέψουν, η αλλαγή των αντικειμενικών αξιών και η περαιτέρω μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 10% θα προχωρήσουν μέσα στο 2021.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στη Ναυτεμπορική

Προτεινόμενα για εσάς

Κυριακή Κανονίδου

Είμαι η Κυριακή Κανονίδου, δημοσιογράφος και συντάκτρια στο ενημερωτικό site news1.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *