Φωτογραφική έκθεση για τις περιοδικές εκθέσεις του υπουργείου Πολιτισμού

Φωτογραφική έκθεση για τις περιοδικές εκθέσεις του υπουργείου Πολιτισμού 1

Μια φωτογραφική έκθεση που λύνει απορίες για τον τρόπο και τις προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες ταξιδεύουν οι περιοδικές εκθέσεις του υπουργείου Πολιτισμού στα ελληνικά μουσεία και στο εξωτερικό, ανοίγει στο κοινό από τις 12 Οκτωβρίου και για ένα μήνα, στο κτίριο Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων (Ερμού 134-136).

Πώς ταξιδεύουν οι ελληνικές αρχαιότητες; Με τι όρους τα μουσεία, σε διεθνές επίπεδο, δανείζουν και δανείζονται έργα για περιοδικές εκθέσεις; Ποια είναι η συμμετοχή του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού σε διεθνείς εκθέσεις και ποιες σημαντικές περιοδικές και περιοδεύουσες εκθέσεις υλοποίησε το ΥΠ.ΠΟ.Α τα τελευταία χρόνια; Ποιες οι νέες τάσεις στις περιοδικές εκθέσεις;

Αυτά είναι κάποια από τα ερωτήματα που προσεγγίζει η φωτογραφική έκθεση «Εν κινήσει. Μια έκθεση για τις περιοδικές εκθέσεις του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού».Την έκθεση και τις δράσεις που την πλαισιώνουν συντονίζει το Τμήμα Εκθέσεων και Μουσειολογικής Έρευνας της Δ/νσης Μουσείων του ΥΠ.ΠΟ.Α.

Πρόκειται για την διημερίδα «Αρχαιολογικές περιοδικές εκθέσεις: ο ρόλος τους, καλές πρακτικές και η αθέατη πλευρά τους», που διοργανώνεται στο Μουσείο Ακρόπολης, στις 18-19 Οκτωβρίου. Εκεί, θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα της έρευνας κοινού σχετικά με τις περιοδικές εκθέσεις η οποία διενηργήθηκε ειδικά από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, σε κεντρικά σημεία της Αθήνας και στη Λευκωσία,

Επίσης, άλλη ημερίδα, στις 10/11, στο πλαίσιο της ίδιας έκθεσης θα φωτίσει την « Αθέατη πλευρά των περιοδικών εκθέσεων: η προστασία των έργων κατά τη μεταφορά», που διοργανώνει η Διεύθυνση Συντήρησης Αρχαίων και Νεωτέρων Μνημείων του ΥΠ.ΠΟ.Α.

Τέλος θα πραγματοποιηθεί πιλοτική εκπαιδευτική δράση για μαθητές Λυκείου και ενήλικες με τίτλο «Καθ’ οδόν: ο ελληνικός πολιτισμός ταξιδεύει στον κόσμο» που σχεδιάστηκε και υλοποιείται από το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και Επικοινωνίας της Δ/νσης Μουσείων του ΥΠ.ΠΟ.Α.

Περισσότερες πληροφορίες για την έκθεση και τις συνοδευτικές εκδηλώσεις της στην ιστοσελίδα en-kinisei.webnode.gr

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.