Φορμεντέρα, το μυστικό νησί της Μεσογείου

Φορμεντέρα, το μυστικό νησί της Μεσογείου

Σε σύγκριση με τους πολυάσχολους γείτονές της, τη Μαγιόρκα και την Ίμπιζα, δεν φαίνεται να συμβαίνουν πολλά στο ισπανικό νησί της Φορμεντέρα

Όταν οι άνθρωποι βαριούνται στην Ίμπιζα πηγαίνουν σε ένα μέρος που ονομάζεται Φορμεντέρα. Όταν θέλουν κάτι διαφορετικό που δεν θα περιλαμβάνει Ολλανδούς DJs και ξέφρενους χορούς, λένε: Γιατί δεν φεύγουμε για λίγο από εδώ, να περάσουμε τη μέρα σας σε ένα περιβάλλον με λίγη φυσική ομορφιά, λίγη απλή ζωή. Είναι ακριβώς εκεί, πέντε μίλια μακριά, μπορείτε πραγματικά να δείτε ένα ήσυχο, γαλήνιο νησάκι με άφθονη φυσική ομορφιά.

Φορμεντέρα, το μυστικό νησί της Μεσογείου 1

Ανήκει στο σύμπλεγμα των Βαλεαρίδων νήσων, το πιο μικρό σε μέγεθος και πληθυσμό από τα τέσσερα και αυτό που βρίσκεται νοτιότερα απ’ όλα, πολύ κοντά στην Ίμπιζα.

Αποτελεί ένα ησυχαστήριο για τους ταξιδιώτες και έχει χαρακτηριστεί νησί των hippies και των διάφανων νερών. Στη Φορμεντέρα ο χρόνος μοιάζει να σταματάει και το βλέμμα απλά χάνεται στις γαλαζοπράσινες παραλίες.

Φορμεντέρα, το μυστικό νησί της Μεσογείου 2

Το νησί, που το όνομά του σημαίνει σιτοβολώνας, φημίζεται για τις πεντακάθαρες, αμμουδερές παραλίες με τα κρυστάλλινα νερά.

Φορμεντέρα, το μυστικό νησί της Μεσογείου 3

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς τους ιστορικούς φάρους του νησιού, όπως τον Faro de Barbaría, με ένα τοπίο που μοιάζει σεληνιακό ολόγυρα, μιας και τρύπες στα βράχια καταλήγουν σε μικρές σπηλιές, από τις οποίες μπορεί να περάσει κανείς για να φτάσει στην ακτή.

Φορμεντέρα, το μυστικό νησί της Μεσογείου 4

Ακόμη, τον Faro de la Mola στο ανατολικό άκρο του νησιού που χρονολογείται από το 1861 και ενέπνευσε τον Ιούλιο Βερν να γράψει τη νουβέλα επιστημονικής φαντασίας «Πάνω σ’ έναν κομήτη». Μάλιστα, υπάρχει μνημείο προς τιμήν του συγγραφέα, πολύ κοντά στο σημείο που βρίσκεται ο φάρος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *