ΦΥΣΙΚΗ ΠΙΣΙΝΑ

ΦΥΣΙΚΗ ΠΙΣΙΝΑ

Η τάση της φυσικής πισίνας ξεκίνησε στην Ευρώπη πριν από αρκετές δεκαετίες. Για ενημέρωση σχετικά με τα υδραυλικά, ρωτήστε Αποφράξεις Αντωνίου –. Έκτοτε, οι φυσικές πισίνες-σε αντίθεση με τις παραδοσιακά ορθογώνιες πισίνες γεμάτες με χλώριο, αποκτούν σιγά σιγά δημοτικότητα στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Αυστραλία και άλλες περιοχές με ηλιόλουστα και ζεστά κλίματα.

Τι είναι μια φυσική πισίνα;

Μια φυσική πισίνα είναι συχνά σχεδιασμένη για να μιμείται πισίνες, λίμνες ή άλλα υδάτινα σώματα. Μπορούν να έχουν ακανόνιστα σχήματα, μαζί με βράχια, καταρράκτες και ογκόλιθους.

Φυσικά, δεν είναι η κάθε πισίνα που κτίστηκε για να μοιάζει με φυσικό υδάτινο σώμα, με ρεαλιστικούς βράχους και ογκόλιθους, μια φυσική πισίνα.

Σε αντίθεση με τις περισσότερες αφρώδεις μπλε πισίνες, οι φυσικές πισίνες ή λίμνες, φιλτράρονται οργανικά και όχι με την χρήση χημικών.

Μια άλλη πισίνα που ονομάζεται ζώνη αναγέννησης είναι χτισμένη κοντά. Σε αυτή το νερό εισέρχεται είτε σε φίλτρο χαλικιού, είτε σε υγρότοπους που είναι κατασκευασμένοι από φυτά που καθαρίζουν το νερό.

Αυτό είναι ίδιο με τη διαδικασία κατά την οποία τα υδρόβια φυτά καθαρίζουν τις λίμνες στη φύση. Καταλήγουμε έτσι σε μια πισίνα που δεν είναι λιγότερο καθαρή από εκείνη με χημικά φιλτραρισμένο νερό.

Η φυσική πισίνα και η ζώνη αναγέννησής της στην πραγματικότητα χτίζουν ένα μικρό οικοσύστημα που αλλάζει με την πάροδο του χρόνου. Τα ζώα ή τα έντομα συχνά έλκονται από τη ζώνη “αλλά όχι η πισίνα, ευτυχώς δεν περιέχει το περιβάλλον που ψάχνουν”.

Αυτές οι οργανικές λίμνες κερδίζουν συνεχώς δημοτικότητα. Υπάρχουν ωστόσο, ορισμένα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα που πρέπει να εξετάσετε προσεκτικά πριν αποφασίσετε να εγκαταστήσετε μια φυσική έναντι μιας συμβατική πισίνα.

Φυσική πισίνα και οφέλη

Η φυσική πισίνα, είναι πολύ προσαρμόσιμη. Παρόλο που μπορούν να δημιουργήσουν την εικόνα μιας καφετιάς λίμνης με λάσπη στο κάτω μέρος. Οι περισσότερες είναι στην πραγματικότητα γεμάτες με σκυρόδεμα. Αν το επιθυμείτε, και αν θέλετε να κάνετε τη φυσική σας πισίνα να μοιάζει σχεδόν ακριβώς με μια παραδοσιακή πισίνα, μπορείτε. Αυτό γίνετε καθώς το φίλτρο χαλικιού μπορεί να τοποθετηθεί υπόγεια και κρυμμένο.

Ή μπορείτε να πάτε στην άλλη κατεύθυνση και να σχεδιάσετε μια πισίνα που μοιάζει ακριβώς με τον τύπο της λίμνης ή της πισίνας που μπορεί να βρείτε στο δάσος, με βράχια και ογκόλιθους. Γενικά, είναι πιο ευέλικτες στο σχεδιασμό από τις παραδοσιακές πισίνες.

Οι φυσικές πισίνες έχουν το πλεονέκτημα ότι είναι φιλικές προς το περιβάλλον. Οι χημικές ουσίες που απαιτούνται για τις παραδοσιακές πισίνες, από την άλλη πλευρά, μπορούν να βλάψουν το περιβάλλον.

Οι οργανικές ή φυσικές πισίνες απαιτούν πολύ λιγότερη συντήρηση από μια συμβατική πισίνα και το κόστος τους από έτος σε έτος είναι χαμηλότερο μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής. Δεν απαιτούν χλώριο, χημική διήθηση, εξισορρόπηση του pH ή οποιοδήποτε άλλο κόστος. 

Πολλές καθημερινές και εβδομαδιαίες δουλειές που συνοδεύουν την καθαριότητα μιας κανονικής πισίνας, δεν απαιτούνται σε αυτές.

Θα πρέπει να διατηρούνται σε καλή κατάσταση υγιεινής και χωρίς ακαθαρσίες. Αλλά αυτό είναι πραγματικά το μέγεθος της συντήρησης που θα χρειαστεί να κάνετε με την πισίνα σας.

Οι φυσικές πισίνες λειτουργούν καλά σε όλα τα κλίματα. Κατά τους κρύους χειμερινούς μήνες, θα παγώσουν ακριβώς όπως μια λίμνη στη φύση.

Φυσική πισίνα και αρνητικά

Η άλλη πλευρά του χαμηλού κόστους συντήρησης που συνοδεύει τις παραδοσιακές πισίνες, είναι μια υψηλότερη αρχική επένδυση για την κατασκευή μιας φυσικής.

Η κατασκευή μιας φυσικής πισίνας μπορεί να κοστίσει αρκετά. Θυμηθείτε, μια φυσική πισίνα απαιτεί μια εντελώς ξεχωριστή πισίνα κοντά της για φιλτράρισμα. Επειδή είναι πιο ασυνήθιστες από τις παραδοσιακές πισίνες, μπορεί επίσης να είναι δύσκολο να βρεθεί ένας καλός εργολάβος για την κατασκευή τους.

Για μια φυσική πισίνα που είναι καλή και θα διαρκέσει, μισθώστε έναν κατασκευαστή πισίνας και λίμνης που ειδικεύεται σε αυτού του είδους το περιβάλλον. Ζητήστε να σας δείξει πισίνες που έχει σχεδιάσει και κατασκευάσει.

Η ζώνη αναγέννησης, σημαίνει επίσης ότι απαιτείτε περισσότερη γη για την κατασκευή μιας φυσικής πισίνας. Η ζώνη θα πρέπει γενικά να είναι τόσο μεγάλη όσο η ίδια η πισίνα. Εάν ο χώρος είναι παράγοντας, ίσως είναι καλύτερα να χτίσετε μια παραδοσιακή πισίνα. Όπως μια πισίνα για γύρους. Σε αντίθεση με μια φυσική πισίνα που είναι στο διπλάσιο μεγαλύτερη, λόγω της ζώνης αναγέννησης.

Η αισθητική μιας φυσικής πισίνας,  μπορεί να είναι ανασταλτικός παράγοντας για ορισμένους κολυμβητές. Αυτό συμβαίνει επειδή έχουν συνηθίσει το απόλυτα, μπλε, χημικά καθαρισμένο και φιλτραρισμένο νερό.

Το οργανικό νερό μπορεί να πάρει μια καφετιά απόχρωση, ανάλογα με την παρουσία φυκιών και είναι αδύνατο να απομακρυνθούν εντελώς τα ιζήματα και όλη η φυτική ζωή από την πισίνα.

Αν και το νερό είναι απολύτως ασφαλές για κολύμπι, η φυσική σας πισίνα μπορεί να μην είναι τόσο ωραία όσο μια ελληνική, αφρώδης μπλε παραδοσιακή πισίνα.

Μακροπρόθεσμα, είναι φθηνότερη από την παραδοσιακή πισίνα, λόγω του χαμηλότερου κόστους συντήρησής τους. Αλλά αν πιστεύετε ότι η πώληση του ακινήτου σας μέσα σε λίγα χρόνια είναι πιθανή, τότε κινδυνεύετε να ξοδέψετε περισσότερα για τη φυσική σας πισίνα ” να μην ανακτήσετε την επένδυσή σας”,  από ότι θα είχατε ξοδέψει για μια παραδοσιακή.

Επιλογή για εγκατάσταση φυσικής πισίνας

Γιατί θέλω πισίνα, σπα ή υδρομασάζ;

Συζητείστε με την οικογένειά σας, τον σύντροφό σας ή τα μέλη του νοικοκυριού. Ο καθένας πρέπει να καταγράψει τους λόγους που θέλει ή δεν θέλει μια τέτοια εγκατάσταση.

Εξετάστε τη γνώμη του καθενός, ακόμη και των πιο νέων στο τραπέζι. Η οικοδόμηση μιας πισίνας θα διαταράξει τη ζωή σας για πολλούς μήνες.

Σε τι θα την χρησιμοποιήσω;

Σας αρέσει να κολυμπάτε και σχεδιάζετε να το κάνετε; Ο γιατρός σας συνέστησε πισίνα ή υδρομασάζ για θεραπευτικούς λόγους; Επιθυμείτε τη διασκέδαση των επισκεπτών μέσα και γύρω από την πισίνα σας; Είναι για τα παιδιά σας και τους φίλους τους;

Καθορίστε ποιος στο σπίτι σας θα χρησιμοποιήσει την πισίνα και για πoιό λόγο θα χρησιμοποιηθεί.

Τι είδους πισίνα θέλω;

Υπάρχει μια ποικιλία από στυλ εκεί έξω, για μερικά από τα οποία μάλλον δεν θα έχετε ιδέα. Όλα τα είδη σχημάτων, μεγεθών και συνδυασμών. Αυτή είναι μια από τις διασκεδαστικές πτυχές του έργου. Είναι σαν να πηγαίνεις για ψώνια για την  πισίνα.

Εξερευνήστε βιβλία, περιοδικά, το διαδίκτυο. Επισκεφθείτε το σπίτι και τον κήπο γνωστών σας με αντίστοιχες κατασκευές. Ή τις εκθέσεις πισίνας και βεράντας για να δείτε μερικά σπα ή υδρομασάζ σε δράση και συγκεντρώστε φυλλάδια.

Τι μέγεθος και σχήμα;

Εάν έχετε μια μεγάλης έκτασης οικία, είστε τυχεροί. Οι μεγαλύτερες σκέψεις σας θα είναι το πού στην τεράστια ιδιοκτησία σας, θέλετε να τοποθετήσετε την πισίνα ή το σπα σας.

Για εμάς με μικρότερες οικίες, μπορεί να χρειαστεί κάποια δημιουργικότητα, ιδιαίτερος σχεδιασμός και συμβιβασμός για να λειτουργήσει μια πισίνα ή ένα σπα στον εξωτερικό μας χώρο.

Ελπίζουμε να σας βοηθήσαμε στις επιλογές σας σχετικά με τις πισίνες. Σε περίπτωση που χρειάζεστε βοήθεια με το σύστημα της αποχέτευσης της πισίνα σας, επικοινωνήστε με τους ειδικούς Αποφράξεις – Αντωνίου.

Διαβάστε περισσότερα για Αποφράξεις Αντωνίου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *