Fabricius: Μετάτρεψε φράσεις και λέξεις σε Αιγυπτιακά ιερογλυφικά με το νέο εργαλείο της Google!

Fabricius: Μετάτρεψε φράσεις και λέξεις σε Αιγυπτιακά ιερογλυφικά με το νέο εργαλείο της Google! 1

Η Google γιορτάζει την 221η επέτειο της ανακάλυψης της Στήλης της Ροζέττας (Rosetta Stone), μια πέτρινη πλάκα από γρανοδιορίτη που προέρχεται από τον ναό του Πτολεμαίου Ε’ του Επιφανούς και χρονολογείται στον 2ο αιώνα π.Χ. Η στήλη φέρει μια εγχάρακτη επιγραφή σε δύο γλώσσες (αιγυπτιακή και ελληνική) και τρία συστήματα γραφής (ιερογλυφικά, δημώδη αιγυπτιακή, ελληνική), και θεωρείται κλειδί για την αποκρυπτογράφηση των Αιγυπτιακών ιερογλυφικών.

Με αφορμή την επέτειο, η εταιρεία λανσάρει το νέο εργαλείο Fabricius στην υπηρεσία Arts & Culture, το οποίο δίνει σε όλους τη δυνατότητα να μεταφράσουν τα Αιγυπτιακά ιερογλυφικά με τρεις διαφορετικούς τρόπους. Η αρχή γίνεται με ένα μικρό μάθημα ιστορίας για τα ιερογλυφικά, έπειτα μπορείς να δοκιμάσεις το χέρι σου στον σχεδιασμό τους και στη συνέχεια να τα μετατρέψεις δικές σου φράσεις και λέξεις (γράφεις σε Αγγλικά ή Αραβικά) σε ιερογλυφικά κωδικοποιημένα μηνύματα.

Το project υποστηρίζεται από την τεχνολογία μηχανικής μάθησης Cloud AutoML Vision. Μπορείτε να δοκιμάσετε και εσείς από εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *