Εξελίξεις στα καταστατικά όργανα της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών από την αποχώρηση Γ.Αρώνη (Alpha Bank)

Αλλαγές στα καταστατικά όργανα της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ) δρομολογεί η αποχώρηση του Γεωργίου Αρώνη από τη θέση του ως Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου της Alpha Bank στο τέλος Ιανουαρίου.

Το θέμα δεν αποκλείεται να βρεθεί στην ατζέντα της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΕΤ που συνεδριάζει σύμφωνα με πληροφορίες την Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου, αν και σύμφωνα με τον κανονισμό εάν κάποιο μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής αποχωρήσει για οποιονδήποτε λόγο, το Διοικητικό Συμβούλιο στην πρώτη μετά την αποχώρησή του συνεδρίαση ορίζει νέο μέλος σε αντικατάσταση του αποχωρήσαντος, για το υπόλοιπο της θητείας του.

Σημειώνεται ότι η Εκτελεστική Επιτροπή, της οποία πρόεδρος είναι σήμερα ο κ. Αρώνης, με αντιπρόεδρο τον Σταύρο Ιωάννου, Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο της Eurobank απαρτίζεται από 5 μέλη, τους κ.κ. Βασίλειο Κουτεντάκη, Ανώτερο Γενικό Διευθυντής της Τράπεζας Πειραιώς, Δημήτριο Καποτόπουλο, Γενικό Διευθυντή Εταιρικής Τραπεζικής της Εθνικής Τράπεζας, Ιωάννη Τσακιράκη, Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο της Attica Bank, Κωνσταντίνα Ντεκελέ, Γενική Διευθύντρια Οργάνωσης & Τεχνολογίας Citibank Europe Plc. και Χαρούλα Απαλαγάκη, Γενική Γραμματέα της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.

Η Επιτροπή αποτελείται από πέντε έως επτά μέλη, τα οποία ορίζονται από το Διοικητικό Συμβούλιο μεταξύ των τακτικών μελών της Ένωσης και η θητεία των μελών είναι διετής, παρατείνεται δε αυτόματα μέχρι την πρώτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, μετά τη συμπλήρωση της διετίας. 

Υπενθυμίζεται ότι ο Γεώργιος Αρώνης δήλωσε (στα τέλη του Νοεμβρίου του 2019) την πρόθεσή του να αποχωρήσει στο τέλος Ιανουαρίου 2020 από την υφιστάμενη θέση του ως Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος – Retail and Wholesale Banking. Ακολούθως θα συνεχίσει να υποστηρίζει την τράπεζα ως Ειδικός Σύμβουλος του CEO, διασφαλίζοντας την ομαλή ανάληψη καθηκόντων από τους νέους Γενικούς Διευθυντές Λιανικής Τραπεζικής και Wholesale Banking. 

Προτεινόμενα για εσάς

Κυριακή Κανονίδου

Είμαι η Κυριακή Κανονίδου, δημοσιογράφος και συντάκτρια στο ενημερωτικό site news1.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *