Εξαρθρώθηκε συμμορία που ρήμαζε σπίτια σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική

Εξαρθρώθηκε συμμορία που ρήμαζε σπίτια σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική

Εξαρθρώθηκε συμμορία που ρήμαζε σπίτια σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική 1

Λεία συνολικής αξίας άνω των 50.000 ευρώ είχε συμμορία που ξάφριζε σπίτια σε περιοχές της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής, κλέβοντας, μεταξύ άλλων, χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές, όπως επίσης ρούχα και παπούτσια, αλλά κι ένα κυνηγητικό όπλο.

Η συμμορία εξαρθρώθηκε, σύμφωνα με την αστυνομία, και ταυτοποιήθηκαν τα μέλη της, πέντε Έλληνες. Οι δύο, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, συνελήφθησαν σε εκτέλεση σχετικών ενταλμάτων, ενώ ένας τρίτος κρατείται ήδη στις φυλακές Διαβατών. Η δικογραφία αποδίδει στη συμμορία 25 διαρρήξεις, τετελεσμένες και σε απόπειρα, σε οικίες και μία σε ΚΑΠΗ, ενώ περιγράφεται και μία περίπτωση ληστείας.

Με βάση τη δικογραφία, τα μέλη της φαίνεται ότι «χτυπούσαν» σχεδόν κάθε μέρα, καθώς οι διαρρήξεις συνέβησαν το διάστημα από τον περασμένο Δεκέμβριο έως τις 19 Ιανουαρίου του φετινού έτους. Όπως προέκυψε από την έρευνα που διενήργησαν αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής Θεσσαλονίκης, οι δράστες προσέγγιζαν και απομακρύνονταν από τους «στόχους» τους, χρησιμοποιώντας αυτοκίνητο, στο οποίο τοποθετούσαν κρατικές πινακίδες κυκλοφορίας, που προηγουμένως είχαν κλέψει.

Μέρος των κλοπιμαίων βρέθηκε στα σπίτια κάποιων εκ των εμπλεκόμενων προσώπων σε περιοχές των Διαβατών Θεσσαλονίκης, όπως επίσης σε εγκαταλελειμμένο κτίσμα στην Ευκαρπία, δυτικά της πόλης. Σε έρευνα στο σπίτι του ήδη κρατούμενου από τους πέντε, στον Λαγκαδά, διαπιστώθηκε η εγκατάσταση και λειτουργία οπτικο-ακουστικού συστήματος που κατέγραφε τους εξωτερικούς δημόσιους χώρους. Στο ίδιο σημείο βρέθηκαν επίσης κυνηγετικά φυσίγγια, ενώ συνελήφθη και η σύζυγος του κρατούμενου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *