Εξαγορά ρεκόρ για ελληνική startup

Shutterstock

Από την έντυπη έκδοση

Της Σοφίας Εμμανουήλ
semm@naftemporki.gr

Το μεγαλύτερο deal στις νεοφυείς επιχειρήσεις πέτυχε χθες η InstaShop, ελληνική startup με δραστηριότητα στο on-demand grocery delivery, η οποία εξαγοράστηκε από τον γερμανικό όμιλο Delivery Hero έναντι 360 εκατ. δολ.

Επιδιώκοντας να επωφεληθεί περαιτέρω από την έκρηξη των διαδικτυακών αγορών εν μέσω πανδημίας, η Delivery Hero απέκτησε την ελληνική εφαρμογή παντοπωλείων InstaShop, που δημιούργησαν το 2015 ο Γιάννης Τσιώρης και η Ιωάννα Αγγελιδάκη. Η εταιρεία τους άρχισε να δραστηριοποιείται στο Ντουμπάι, διατηρώντας όμως το τεχνολογικό τμήμα της στην Ελλάδα. Πέντε χρόνια μετά η ιδρυτική ομάδα ξεπέρασε τους στόχους της. Εκτιμάται ότι η εφαρμογή διαθέτει μισό εκατομμύριο χρήστες σε Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Κατάρ, Μπαχρέιν, Αίγυπτο και Λίβανο, όπου πραγματοποιεί παραδόσεις -εντός μιας ώρας- προϊόντων από φρέσκα φρούτα και λαχανικά μέχρι φαρμακευτικά προϊόντα και λουλούδια.

Η εξαγορά, όπως αναφέρει ο διεθνής Τύπος, αποτελεί μέρος της ραγδαίας ανάπτυξης της Delivery Hero, η οποία πρόσφατα αντικατέστησε την εταιρεία πληρωμών Wirecard στον γερμανικό δείκτη DAX 30 και σχεδιάζει περαιτέρω διείσδυση στο online delivery. Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι το ύψος του τιμήματος καθιστά την εξαγορά ρεκόρ για ελληνική startup και είναι μία από τις μεγαλύτερες συμφωνίες των τελευταίων χρόνων στην ευρύτερη περιοχή, ενώ έρχεται σε συνέχεια της εξαγοράς της Softomotive από τη Microsoft νωρίτερα φέτος, επιβεβαιώνοντας τις προοπτικές στο ελληνικό οικοσύστημα των startups.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στη Ναυτεμπορική

Προτεινόμενα για εσάς

Κυριακή Κανονίδου

Είμαι η Κυριακή Κανονίδου, δημοσιογράφος και συντάκτρια στο ενημερωτικό site news1.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *