Έβδομη δίκη στο ΣτΕ για τη συνέχιση εκτροπής του Αχελώου

Έβδομη δίκη στο ΣτΕ για τη συνέχιση εκτροπής του Αχελώου

Έβδομη δίκη στο ΣτΕ για τη συνέχιση εκτροπής του Αχελώου 1

Νέα δίκη, η έβδομη, άνοιξε στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τα έργα εκτροπής του Αχελώου ποταμού, στο Θεσσαλικό κάμπο.

Υπενθυμίζεται, ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει εκδώσει μέχρι στιγμής 6 αποφάσεις, με τις οποίες ακύρωσε τα έργα εκτροπής του Αχελώου, ενώ μια απόφαση έχει εκδοθεί από το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ειδικότερα, στο Συμβούλιο της Επικρατείας ενώ εκκρεμούσαν προς εκδίκαση και ήταν να συζητηθούν στην αυξημένη σύνθεση του Ε΄ Τμήματος (με πρόεδρο τον αντιπρόεδρο Αθανάσιο Ράντο και εισηγητή το σύμβουλο τον Παναγιώτη Ευστρατίου) οι αιτήσεις ακύρωσης τοπικών φορέων της Αιτωλοακαρνανίας, κ.λπ., κατά των αποφάσεων συνέχισης μερικών έργων απορροής των ποταμών στη Θεσσαλία, εκδόθηκαν από τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος νέες υπουργικές αποφάσεις για το εν λόγω θέμα.

Κατόπιν αυτών, οι προσφεύγοντες κατέθεσαν στο ΣτΕ αίτημα συνέχισης της δίκης επισημαίνοντας ότι οι νέες υπουργικές αποφάσεις που εκδόθηκαν δεν καταργούν τη δίκη που εκκρεμεί, αλλά αντίθετα οι νέες υπουργικές αποφάσεις είναι συμπροσβαλλόμενες των πρώτων για τις οποίες ήδη έχουν ζητήσει την ακύρωσή τους. Κατόπιν αυτών οι αιτήσεις προσδιορίστηκαν να συζητηθούν μέσα στον ερχόμενο Μάιο.

Οι προσφεύγοντες υποστηρίζουν ότι με τις νέες υπουργικές αποφάσεις επαναφέρεται το παλαιό πρόγραμμα εκτροπής του Αχελώου με τη συνέχιση των έργων στα φράγματα της Συκιάς και της Μεσοχώρας.

Τέλος, σήμερα για το ίδιο θέμα κατέθεσαν και νέες αιτήσεις ακύρωσης η Περιφέρεια Θεσσαλίας, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Θεσσαλίας και η Εταιρεία Θεσσαλικών Μελετών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *