Ερντογάν: Ο Πούτιν θέλει να τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία το συντομότεροΕρντογάν: Ο Πούτιν θέλει να τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία το συντομότερο 1

Μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο PBS ο Τούρκος πρόεδρος προανήγγειλε πως θα υπάρξει σύντομα ένα «σημαντικό βήμα» και πως θα γίνει ανταλλαγή 200 ​​«ομήρων» μεταξύ των δύο πλευρών

Την εκτίμησή του πως ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν επιθυμεί να τελειώσει «όσο το δυνατόν συντομότερα» τον πόλεμο στην Ουκρανία, εξέφρασε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε συνέντευξή του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο PBS, αποκαλύπτοντας τα σχέδια του Ρώσου προέδρου για τον πόλεμο.

Συγκεκριμένα, ο Τούρκος πρόεδρος επισήμανε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ότι πιστεύει πως ο ηγέτης της Ρωσίας επιδιώκει τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία και ότι αναμένεται να γίνει ένα «σημαντικό βήμα» προς αυτή την κατεύθυνση. 

«Στην πραγματικότητα, μού έδειξε πως είναι διατεθειμένος να το τελειώσει όσο το δυνατόν συντομότερα» είπε, συγκεκριμένα ο Τούρκος πρόεδρος και συμπλήρωσε: «Αυτή ήταν η εντύπωσή μου, γιατί ο τρόπος που κινούνται τα πράγματα είναι αρκετά προβληματικός».

Επισήμανε επίσης ότι σύντομα θα γίνει ανταλλαγή 200 ​​«ομήρων» μεταξύ των δύο πλευρών, ωστόσο, δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το ποιος θα περιλαμβανόταν σε μια τέτοια ανταλλαγή κρατουμένων.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει επανειλημμένα επιδιώξει από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία να λάβει διαμεσολαβητικό ρόλο προωθώντας μια «ισορροπημένη» στάση για την Τουρκία, μέλος του ΝΑΤΟ, ενώ εναντιώθηκε στις κυρώσεις της Δύσης στη Ρωσία.

Ερωτηθείς επίσης από το PBS εάν θα έπρεπε να επιτραπεί στη Ρωσία να διατηρήσει οποιοδήποτε έδαφος είχε καταλάβει από τον Φεβρουάριο και αν αυτό θα έπρεπε να είναι μέρος μιας ειρηνευτικής συμφωνίας, ο κ. Ερντογάν απάντηση κατηγορηματικά: «Όχι, αναμφίβολα όχι». Υπογράμμισε επίσης ότι «τα εδάφη στα οποία έγινε εισβολή θα επιστραφούν στην Ουκρανία». 

Για την τουρκική οικονομία

Ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε στη συνέχεια και στην τουρκική οικονομία. Δήλωσε πως ο πληθωρισμός δεν είναι μια «ανυπέρβλητη οικονομική απειλή» προσθέτοντας ότι θα αρχίσει να πέφτει στο τέλος του έτους, αφού αυξήθηκε σε περισσότερο από 80% τον Αύγουστο.

«Ο πληθωρισμός δεν είναι μια ανυπέρβλητη οικονομική απειλή. Είμαι οικονομολόγος», δήλωσε ο Ερντογάν, ο οποίος ωστόσο, δεν έχει σπουδάσει οικονομικά.

Ο Ερντογάν πρόσθεσε πως μερικές χώρες απειλούνται από πληθωρισμό 8%-9%, ενώ ο πληθωρισμός της Τουρκίας βρίσκεται γύρω στο 80%.

«Τα ράφια δεν είναι άδεια στις αγορές στη χώρα μου. Όμως τα ράφια είναι άδεια ακόμη και στις ΗΠΑ, είναι άδεια στη Γαλλία, είναι άδεια στη Γερμανία. Οι πολίτες μου μπορούν να βρούν οποιουδήποτε τύπου προϊόν επιθυμούν στην αγορά», υποστήριξε ο Ερντογάν, σύμφωνα με το κείμενο της συνέντευξής του που δόθηκε στη δημοσιότητα από την τουρκική προεδρία.

Πηγή: skai.grSource link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *