Έρχονται νέοι προορισμοί για την ελληνική κρουαζιέρα

Δυνατότητες ένταξης νέων ελληνικών προορισμών, ενίσχυση του homeporting και προώθηση νέων θεματικών εμπειριών στα πακέτα κρουαζιέρας, συνδυαστικά με τις επισκέψεις στους ελληνικούς προορισμούς

Σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους της παγκόσμιας βιομηχανίας της κρουαζιέρας είχε ο Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, κ. Γιώργος Τζιάλλας με στόχο την ισχυροποίηση της ελληνικής κρουαζιέρας και την προώθηση νέων ελληνικών προορισμών στα προγράμματα των μεγαλύτερων εταιρειών κρουαζιέρας της Ευρώπης και διεθνώς έως το 2021.

Έρχονται νέοι προορισμοί για την ελληνική κρουαζιέρα 1

Οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της 12ης Έκθεσης και Συνεδρίου Seatrade Cruise Med στη Λισαβόνα, όπου συμμετείχε ο Γενικός Γραμματέας, εκπροσωπώντας την Ελλάδα, καθώς και η αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΟΤ κα Αγγελική Χονδροματίδου. Επισημάνθηκαν οι σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης μεγάλες για την ελληνική κρουαζιέρα.

Σε ειδική ενότητα του συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε με χορηγία του ΕΟΤ, για την παρουσίαση των ευκαιριών σε νέους προορισμούς, “Hidden Gems Uncovered: Opportunities in New Destinations”, τόνισε ότι η ανάδειξη νέων προορισμών συμβάλλει στην ισόρροπη τουριστική ανάπτυξη και στην αντιμετώπιση σύγχρονων προκλήσεων όπως η υπερσυγκέντρωση σε ορισμένους δημοφιλείς προορισμούς, ενώ δημιουργεί και οφέλη που διαχέονται σε περισσότερες περιοχές και στις τοπικές τους κοινωνίες.

Αναφερόμενος στην Ελλάδα, παρουσίασε την επιτυχία της εθνικής τουριστικής πολιτικής που οδήγησε στο τουριστικό άλμα των τελευταίων τεσσάρων ετών, και μίλησε για την προώθηση νέων ελληνικών προορισμών που μπαίνουν στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη.

Σε συνέχεια των επαφών της Υπουργού Τουρισμού, Έλενας Κουντουρά και της καθιέρωσης στενής και διαρκούς συνεργασίας τα τελευταία χρόνια με τις παγκόσμιες εταιρείες κρουαζιέρας, ο κ. Τζιάλλας και η Χονδροματίδου συναντήθηκαν μεταξύ άλλων με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της MSC, κ.Gianni Onorato, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Celestyal κ. Chris Theofilides, τους Αντιπροέδρους της Royal Carribean Cruises κ.κ. Ukko Metsola και Christopher Allen καθώς και με στελέχη των εταιρειών κρουαζιέρας Disney, Virgin, Silversea,Costa, κ.α.

Συζήτησαν τις δυνατότητες ένταξης νέων ελληνικών προορισμών, την ενίσχυση του homeporting και την προώθηση νέων θεματικών εμπειριών στα πακέτα κρουαζιέρας, συνδυαστικά με τις επισκέψεις στους ελληνικούς προορισμούς.

Ο κ. Τζιάλλας επίσης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Ένωσης Λιμένων Κρουαζιέρας Μεσογείου MedCruise κ. Airam Diaz Pastor καθώς και με την Εκπρόσωπο Κυβερνητικών και Δημόσιων Υποθέσεων Αν. Μεσογείου της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας CLIA, κα Μαρία Δεληγιάννη για την ενδυνάμωση της συνεργασίας τους με την Ελλάδα στον τομέα του θαλάσσιου τουρισμού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *