Επιστολή Βερβεσού για το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

Επιστολή Βερβεσού για το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

Επιστολή Βερβεσού για το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών 1

Επιστολή στον Πρόεδρο του Συμβουλίου Δικηγορικών Συλλόγων Ευρώπης (CCBE), AntoninMorcky απέστειλε ο Πρόεδρος της Ολομέλειας των Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας, Δημήτρης Βερβεσός, με αφορμή το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία.

Με την επιστολή του ο Πρόεδρος της Ολομέλειας ενημερώνει τον ομόλογό του, του CCBE, για την κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών σε φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Ανδριανούπολη, χωρίς να έχουν μέχρι σήμερα, εξ όσων γνωρίζουμε, απαγγελθεί σε βάρος τους κατηγορίες.

Επιπλέον, ο Πρόεδρος της Ολομέλειας όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του  «καλεί το CCBE να παρέμβει στις τουρκικές αρχές προκειμένου να τηρηθούν όλες οι δικαιοκρατικές εγγυήσεις, που προβλέπει το διεθνές δίκαιο, ιδίως  η απαγόρευση στέρησης της προσωπικής ελευθερίας χωρίς προηγούμενη δικαστική κρίση, πολλώ δε μάλλον χωρίς την απαγγελία κατηγοριών, καθώς και οι αρχές της δίκαιης δίκης».

Τέλος, ζητείται από το CCBE να σταλεί αντιπροσωπεία δικηγόρων  στην Ανδριανούπολη, ως παρατηρητών, για τα θέματα που έχουν προκύψει.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *