Επιφυλακτικός για το άνοιγμα των σχολείων ο Αθ. Εξαδάκτυλος

Επιφυλακτικός για το άνοιγμα των σχολείων ο Αθ. Εξαδάκτυλος


Επιφυλακτικός εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος για το ενδεχόμενο να ανοίξουν τα σχολεία μετά τις γιορτές. 

Υπενθυμίζεται ότι σε συνέντευξή του σήμερα ο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας χαρακτήρισε πιθανό το άνοιγμα των σχολείων στις 8 Ιανουαρίου.

«Μένουμε στο χρονοδιάγραμμα, που έχουμε ορίσει, σίγουρα τα σχολεία είναι προτεραιότητα για να ανοίξουν. Είναι πιθανό να ανοίξουν στις 8 Ιανουαρίου και προς το παρόν συζητάμε για όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης, δεν κάνουμε κάποια διαφοροποίηση. Θυμίζω πως στις 7 Ιανουαρίου θα έχουμε τα σχολεία μας κλειστά για δύο μήνες. Αυτά είναι σοβαρά ζητήματα, όχι μόνον για την πορεία της μάθησης, αλλά και για πολλούς άλλους λόγους, που έχουν να κάνουν με τη ζωή των μαθητών και την ψυχική τους ισορροπία. Προτεραιότητα, λοιπόν είναι τα σχολεία και σιγά σιγά και άλλοι τομείς της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας. Πάντα, όταν βγαίναμε από καθεστώς περιοριστικών μέτρων, πηγαίναμε σταδιακά, πιθανόν αυτό να ακολουθήσουμε και τώρα, αλλά αυτό, που προέχει είναι να εκμεταλλευθούμε τις ημέρες, που μένουν έως τις 7 Ιανουαρίου, να συνεχίσουμε την καλή πτωτική πορεία, που έχουμε τις τελευταίες εβδομάδες και νομίζω θα πάνε όλα καλά», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Πέτσας. 

Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο άνοιγμα των σχολείων, ο κ. Εξαδάκτυλος έκανε την παρατήρηση πως η επιδημιολογική εικόνα της χώρας εμφάνισε βελτίωση μόνο έπειτα από το κλείσιμο των εκπαιδευτικών δομών. 

«Μόνο όταν κλείσαμε την εκπαίδευση είδαμε να σταθεροποίεται η κατάσταση…Θα το εξετάσει η Επιτροπή αρχές Ιανουαρίου που θα έχει στοιχεία», δήλωσε μιλώντας στην τηλεόραση του Open, υπογραμμίζοντας πως σαφώς αποτελεί προτεραιότητα το άνοιγμα των σχολείων. 

Αναφερόμενος έπειτα στον αργό ρυθμό με τον οποίο μειώνεται ο αριθμός των διασωληνωμένων, ο οποίος «πέφτει αργά αλλά βασανιστικά», ο κ. Εξαδάκτυλος σημείωσε πως οι εργαζόμενοι στην πρώτη γραμμή του ΕΣΥ έχουν αρχίσει να εξαντλούνται «γιατί δουλεύουν πολύ καιρό πάνω από τις δυνατότητές τους».

Ευχάριστα νέα, σημείωσε από την άλλη, αποτελούν οι τελευταίοι αριθμοί για τα κρούσματα που δείχνουν πτώση.

Να σημειωθεί, τέλος, πως ο  πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου εκτιμάει πως η εορταστική περίοδος θα έχει μια αρνητική επίδραση στα επιδημιολογικά στοιχεία η οποία θα αποτυπωθεί στους δείκτες έπειτα από 15-20 ημέρες.

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *