Επαγγ. Επιμελητήριο Αθηνών: Ζητεί την παράταση του προγράμματος «ΓΕΦΥΡΑ»

Επαγγ. Επιμελητήριο Αθηνών: Ζητεί την παράταση του προγράμματος «ΓΕΦΥΡΑ» 1

INTIME NEWS/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Με επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη και τον ειδικό γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Φώτη Κουρμούση ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου ζήτησε την παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων ένταξης στο πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ», ώστε να έχουν την ευκαιρία περισσότεροι δανειολήπτες να ρυθμίσουν τις οφειλές τους.

Όπως σημειώνεται στην επιστολή: «… Κρίνοντας από τα μέχρι τώρα στοιχεία, το πρόγραμμα έχει μεγάλη ανταπόκριση καθώς περισσότεροι από 120.000 δανειολήπτες έχουν υπαχθεί σε αυτό, ενώ το τελευταίο διάστημα- σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε- “μπαίνουν” περίπου 5.000 ενδιαφερόμενοι ημερησίως, δείγμα του μεγάλου ενδιαφέροντος που υπάρχει.

Αυτό το πρόγραμμα όμως που μπορεί να δώσει λύση στο πρόβλημα ανθρώπων που αυτή την κρίσιμη περίοδο δίνουν μία άνιση μάχη, φτάνει στο τέλος του καθώς σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση, θα ισχύσει έως το τέλος Σεπτεμβρίου.

Εκτιμούμε ότι πρέπει να δοθεί μία παράταση χρόνου, ώστε να έχουν την ευκαιρία περισσότεροι δανειολήπτες να ρυθμίσουν τις οφειλές τους. Θα είναι κάτι θετικό και για την επιχειρηματικότητα και για την οικονομία αλλά και για τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής.

Στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών πιστεύουμε ότι πρέπει να εξαντληθούν όλα τα χρονικά περιθώρια, ώστε να αρθεί το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκονται χιλιάδες μικρομεσαίοι».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *