Επανεκλογή Καπράλου στην προεδρία της ΕΟΕ

Επανεκλογή Καπράλου στην προεδρία της ΕΟΕ


Ο Σπύρος Καπράλος επανεξελέγη πρόεδρος στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή για μια τέταρτη θητεία, καθώς στις σημερινές αρχαιρεσίες ήταν ο μοναδικός υποψήφιος και συγκέντρωσε τις ψήφους 28 εκπροσώπων αθλητικών ομοσπονδιών (μία ήταν άκυρη).

Το μέλος της ΔΟΕ βρίσκεται στη θέση του προέδρου της ΕΟΕ από το 2009, όταν αντικατέστησε τον Μίνωα Κυριακού. Η ψηφοφορία για τις υπόλοιπες θέσεις του διοικητικού συμβουλίου και τα μέλη των επιτροπών συνεχίζεται. Απευθυνόμενος στα μέλη της Ολομέλειας, ο κ.Καπράλος ανακοίνωσε ότι θα είναι η τελευταία θητεία του στην προεδρία της ΕΟΕ:

«Ευχαριστώ πολύ που με τιμήσατε και αυτή τη φορά! Ελπίζω να φανώ αντάξιος των προσδοκιών σας. Παρόλο που με βάση το καταστατικό μας, μου επιτρέπεται να κατέβω στο μέλλον και πάλι ως υποψήφιος Πρόεδρος, δεν προτίθεμαι να ασκήσω αυτό το δικαίωμα μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το 2025», υπογράμμισε.

«Θεωρώ υποχρέωσή μου να προετοιμάσω την επόμενη ημέρα στην Προεδρία της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Κάποιο νέο σε ηλικία μέλος μας από αυτήν την αίθουσα θέλω να ελπίζω ότι θα είναι ο επόμενος ή η επόμενη Πρόεδρος καθώς θα πρέπει να είναι κάποιος με χρονικό ορίζοντα οκταετίας μπροστά του. Όλοι εσείς οι νέοι δείτε το σαν αγώνα όπου ξεκινάτε από την ίδια γραμμή αφετηρίας», συνέχισε ο κ. Καπράλος.

Και συμπλήρωσε: «Σε αυτόν τον αγώνα θα πρέπει να δείξετε έργο στην ΕΟΕ, με πνεύμα συνεργασίας με τους συναδέλφους και το προσωπικό της ΕΟΕ χωρίς πισώπλατα μαχαιρώματα και με ένα διεθνές προφίλ όπως αρμόζει στην Ελλάδα. Η χώρα μας έχει πρωτεύοντα ρόλο στο Ολυμπιακό Κίνημα και όπως θα έχετε διαπιστώσει βρισκόμαστε όλο και περισσότερο στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος. Άλλωστε το 2025 στην Ελλάδα θα εκλεγεί ο επόμενος πρόεδρος της ΔΟΕ».

To βιογραφικό του Σπύρου Καπράλου

Γεννήθηκε το 1955 στην Αθήνα. Σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, και πήρε Μεταπτυχιακό Τίτλο Διοίκησης Επιχειρήσεων (MBA) στο Πανεπιστήμιο INSEAD της Γαλλίας. Μιλά άπταιστα Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά.

Ως αθλητής συμμετείχε με την Εθνική Ομάδα Υδατοσφαίρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Μόσχας το 1980 και του Λος Άντζελες το 1984, ενώ υπήρξε πρωταθλητής Ελλάδος στην κολύμβηση από το 1969 έως το 1975.

Είναι πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής από τον Φεβρουάριο του 2009 και από τον Ιούνιο του 2019 Μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής. Toν Ιούνιο του 2021 εξελέγη πρόεδρος των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών στη Γενική Συνέλευση που έγινε στην Αθήνα.

Υπήρξε μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών, αλλά και πρόεδρος της Επιτροπής Ολυμπιακού Πολιτισμού και Εκπαίδευσης των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών.

Μετείχε στην Ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής την περίοδο 1992-1996 και διετέλεσε αρχηγός της Ελληνικής Αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα.

Επιπλέον, διετέλεσε διευθυντής αθλητισμού της Επιτροπής Διεκδίκησης των Ολυμπιακών Αγώνων «Αθήνα 2004» και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων «Αθήνα 2004», καθώς και εντεταλμένος σύμβουλος της Οργανωτικής Επιτροπής, ενώ κατείχε και τη θέση του αναπληρωτή επικεφαλής Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγώνων.

Hταν πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής για τους 1ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες «Μπακού 2015» και για τους 2ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες «Μινσκ 2019».

Τον Μάρτιο του 2004 διορίστηκε γενικός γραμματέας Ολυμπιακών Αγώνων του υπουργείου Πολιτισμού με απόφαση του πρωθυπουργού και ορίστηκε City Manager κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

Επίσης, τον Ιούνιο του 2008 εξελέγη πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαϊκών Χρηματιστηρίων, ενώ στις 25 Οκτωβρίου 2004 ανέλαβε καθήκοντα Προέδρου του Χρηματιστηρίου Αθηνών και διευθύνοντος συμβούλου των εταιριών του ομίλου της ΕΧΑΕ, θέσεις στις οποίες παρέμεινε έως τον Οκτώβριο του 2010, όταν και παραιτήθηκε.

Aπό τον Φεβρουάριο του 2010 είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ναυτιλιακής Εταιρείας Star Bulk Carriers, ενώ έχει αναλάβει πρόεδρος της Ευρωκλινικής, μέλος του ομίλου της Global Finance.

Έχει διατελέσει υποδιοικητής της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, πρόεδρος της Ε.Τ.Ε.Β.Α., πρόεδρος της Ασφαλιστικής Εταιρείας Αστήρ, διευθύνων σύμβουλος της ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε.Β.Ε., διευθύνων σύμβουλος της EFG Balkan Investments και διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Αθηνών, μετά από μία δεκαετή τραπεζική σταδιοδρομία ως αντιπρόεδρος της Bankers Trust Company (Παρίσι, Νέα Υόρκη, Αθήνα, Μιλάνο, Λονδίνο).

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *