Εντυπωσιάζει το νέο φουτουριστικό αεροδρόμιο του Πεκίνου

Εντυπωσιάζει το νέο φουτουριστικό αεροδρόμιο του Πεκίνου

Εντυπωσιάζει το νέο φουτουριστικό αεροδρόμιο του Πεκίνου 1

Θα είναι έτοιμο τον Ιούνιο του 2019 και θα μπορεί να εξυπηρετεί 72 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως

Το νέο γιγάντιο αεροδρόμιο φουτουριστικής αρχιτεκτονικής, το οποίο αναμένεται να γίνει ένα από τα πιο πολυσύχναστα στον κόσμο, κατασκευάζει η Κίνα σε ένα αγροτικό προάστιο του Πεκίνου, στο οποίο δουλεύουν 8.000 εργαζόμενοι και το οποίο εκτείνεται όσο βλέπει το μάτι.

Σχεδιασμένο για να ανακουφίσει από την πίεση το άλλο διεθνές αεροδρόμιο της κινεζικής πρωτεύουσας το οποίο βρίσκεται στα όρια του κορεσμού, θα είναι έτοιμο τον Ιούνιο του 2019, σύμφωνα με τους αρμόδιους κατασκευαστικούς φορείς. Ο νέος αυτός «Διεθνής αερολιμένας του Daxing» αναμένεται να τεθεί σε πλήρη λειτουργία το 2025. Θα διαθέτει οκτώ επιχειρησιακούς διαδρόμους και θα μπορεί να εξυπηρετεί 72 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως.

Με συνολικό κόστος 63,9 δισ. γιουάν (8 δισ. ευρώ), ο νέος αερολιμένας θα απορροφήσει για την κατασκευή του περίπου 200.000 τόνους χάλυβα συνολικά. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Διεθνούς Ένωσης Αερομεταφορών (IATA), μέχρι το 2036 ο αριθμός των επιβατών που μεταφέρονται παγκοσμίως, αναμένεται να διπλασιαστεί και να αγγίξει τα 7,8 δισεκατομμύρια ετησίως.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *