Εντυπωσιακές εικόνες από τη σαγηνευτική λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου

Εντυπωσιακές εικόνες από τη σαγηνευτική λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου

Η μεγαλύτερη της Ελλάδας, μια παραθαλάσσια λίμνη δίπλα στο Μεσολόγγι, με θαλασσινό νερό

Η Λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου σχηματίζεται στο νοτιοδυτικό άκρο της Στερεάς Ελλάδας, εκεί που συναντώνται ο Πατραϊκός κόλπος και το Ιόνιο πέλαγος και εκβάλουν οι ποταμοί Εύηνος και Αχελώος, στον νομό Αιτωλοακαρνανίας.

Μόλις ένα μικρό διάζωμα τη χωρίζει από την ανοιχτή θάλασσα.

Εντυπωσιακές εικόνες από τη σαγηνευτική λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου 1

Το μεγαλύτερο βάθος της φτάνει τα 5 με 6 μέτρα, αν και στο μεγαλύτερο μέρος της δεν ξεπερνά το μισό μέτρο. Έχει μέγιστο μήκος περίπου 27.300 μέτρα και μέγιστο πλάτος 14.800 μέτρα.

Καλύπτει την έκταση από την Άκρα Μπαμπακούλα, στις εκβολές του Ευήνου, μέχρι τους πρόποδες του όρους Κατσιλάρη προς το Ιόνιο πέλαγος. Από τις οκτώ ιστορικές νησίδες της, που οι περισσότερες αναφέρονται στην ιστορία της πολιορκίας του Μεσολογγίου, δεν διασώζονται πια όλες.

Εντυπωσιακές εικόνες από τη σαγηνευτική λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου 2

Ως περιβαλλοντικό πάρκο και οικοσύστημα, η λιμνοθάλασσα, με τους πολυάριθμους φτερωτούς αλλά και υδρόβιους κατοίκους της, προστατεύεται από τη συνθήκη Ramsar.

Εντυπωσιακές εικόνες από τη σαγηνευτική λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου 3

Οι εικόνες είναι μαγευτικές, με ερωδιούς, αγριόπαπιες και λευκοτσικνιάδες αλλά και τις ξεχωριστές γάιτες, βάρκες ειδικές για τα ρηχά νερά της λίμνης, να πλέουν στα νερά. Ξεχωριστή πινελιά αποτελούν οι πελάδες, τα ξύλινα καταφύγια των ψαράδων, που στέκουν πάνω στο νερό.

Εντυπωσιακές εικόνες από τη σαγηνευτική λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου 4

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *