Ένταση στο Περιφερειακό Συμβούλιο με ΑΕΚτζήδες και κατοίκους του Γραμματικού

Ένταση στο Περιφερειακό Συμβούλιο με ΑΕΚτζήδες και κατοίκους του Γραμματικού

Ένταση στο Περιφερειακό Συμβούλιο με ΑΕΚτζήδες και κατοίκους του Γραμματικού 1

Ενα από τα θέματα που θα συζητούσαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο ήταν η υπογειοποίηση που θα πρέπει να γίνει για την «Αγιά Σοφιά» και κανείς δεν περίμενε ότι θα γινόταν ένας χαμός.

Εγινε όμως, μετά την εισβολή κατοίκων του Γραμματικού, οι οποίοι ζήτησαν να συζητηθεί εκείνη την στιγμή το θέμα του ΧΥΤΑ, το οποίο ήταν εκτός ημερησίας διάταξης.

Αυτή η απαίτηση των κατοίκων προκάλεσε την αντίδραση των οπαδών της ΑΕΚ που ήταν εκεί, με συνέπεια να υπάρξει ένταση και κάποιοι φέρονται να πιάστηκαν και στα χέρια, μπροστά στα μάτια των Βαγγέλη Ασλανίδη, Μηνά Λυσσάνδρου, Ντούσαν Μπάγεβιτς και Θωμά Μαύρου που ήταν εκεί. Επειτα από όλα αυτά, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου αποφάσισε να γίνει συζήτηση για το ΧΥΤΑ την 1η Μαρτίου.

Το πρόβλημα, βασικά, δημιουργήθηκε επειδή οι κάτοικοι του Γραμματικού θεωρούσαν ότι το δικό τους θέμα με το ΧΥΤΑ -το οποίο δεν ήταν επαναλαμβάνουμε στην ημερήσια διάταξη- είναι πολύ πιο σημαντικό και θα πρέπει να συζητηθεί αυτό και όχι η υπογειοποίηση στη Νέα Φιλαδέλφεια, με αποτέλεσμα να υπάρξει η αντίδραση των οπαδών της Ενωσης και να φτάσουμε στη διακοπή της συζήτησης (δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό πότε θα συζητηθεί πλέον το θέμα της υπογειοποίησης), με την κατάσταση να ηρεμεί λίγα λεπτά μετά.

Ανακοίνωση συνδέσμου Μικρασιατών Κωνσταντινουπολιτών

Για όσα έγιναν στο Περιφερειακό Συμβούλιο εξέδωσε ανακοίνωση ο σύνδεσμος Μικρασιατών Κωνσταντινουπολιτών και αναφέρει τα εξής.

«Σήμερα σε ένα ναό της Δημοκρατίας όπως είναι η αίθουσα του συμβουλίου της Περιφέρειας Αττικής, είδαμε απαράδεκτη συμπεριφορά κατοίκων που αντιδρούν για την κατασκευή ΧΥΤΑ του Μαραθώνα.

Μπήκαν προκλητικά και με υποτιμητικά σχόλια για το ότι το θέμα τους είναι πιο σοβαρό από της ΑΕΚ, χωρίς να έχουν το σεβασμό ότι η ΑΕΚ είχε καλεστεί ως θέμα προς συζήτηση στο συμβούλιο με συλλόγους, παλαίμαχους και τη διοίκηση.

Οι κύριοι προκαλούσαν την ΑΕΚ και επιτέθηκαν με φασιστικές μεθόδους την ίδια ώρα που η κυρία Δουρου τους εξηγούσε ότι το θέμα του ΧΥΤΑ έχει ψηφιστεί σε συγκεκριμένη ημερομηνία.

Γίναμε μάρτυρες φασιστοειδών ανθρώπων και λυπούμαστε που το έργο του Σταδίου καθυστερεί εξ αιτίας τέτοιων στοιχείων. Ως σύλλογοι Μικρασιατών αναμένουμε την επόμενη συνεδρίαση να σταθούμε στο πλευρό της ΑΕΚ και του τεράστιου πολιτιστικού φορέα που θα δημιουργηθεί στο νέο της γήπεδο».

Πηγή: gazzetta.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *