Ενισχύονται οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στην Άνδρο


Ενισχύονται οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής που επιχειρούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Ρέματα Άνδρου.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στο σημείο θα επιχειρούν, 55 πυροσβέστες με δεκαπέντε οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, τρία αεροσκάδη Α/Φ και 3 ελικόπτερα (2 του ΠΣ και 1 του Ε.Σ.).

Στο σημείο συνδράμουν επίσης υδροφόρες εθελοντών και των δήμων.  

Υπενθυμίζεται ότι λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη έχουν εκκενωθεί δύο οικισμοί. Πρόκειται για τους οικισμούς Ρέματα και Ατένι, όπως γνωστοποίησε νωρίτερα μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Άνδρου.  

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, η απομάκρυνση των κατοίκων είναι προληπτική, καθώς οι φλόγες έχουν φτάσει κοντά στους οικισμούς, αλλά μέχρι στιγμής δεν απειλούνται σπίτια.

Σε ετοιμότητα παραμένει και ο οικισμός Άρνη, καθώς η πυρκαγιά, έχει ανοίξει σε μεγάλη έκταση, λόγω των ισχυρών ανέμων που φτάνουν και τα επτά μποφόρ και το δύσβατο της περιοχής.

Στην τελευταία του ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο δήμαρχος του νησιού αναφέρει πως μετά από τηλεφωνική του επικοινωνία με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, Στυλιανό Πέτσα και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Ν. Χαρδαλιά, αποφασίστηκε ο άμεσος απόπλους του οχηματαγωγού “FB THEOLOGOS” από το λιμάνι της Ραφήνας προς την Άνδρο, προκειμένου να μεταφερθούν επίγειες δυνάμεις για να συνδράμουν στο έργο της κατάσβεσης του πύρινου μετώπου, που ξέσπασε τα χαράματα της Κυριακής, 04 Απριλίου.

  

 





Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *