Ένα βήμα πριν τα περιοριστικά μέτρα Ίος και Μύκονος

Ένα βήμα πριν τα περιοριστικά μέτρα Ίος και Μύκονος


Ένα βήμα πριν υιοθετηθούν τοπικά μέτρα περιορισμού της μεταδοτικότητας, όπως αυτά που επιβλήθηκαν πριν 15 ημέρες στη Μύκονο, βρίσκονται η Ίος και ξανά η Μύκονος, που έχουν τεθεί από την Επιτροπή επιδημιολόγων σε κατάσταση αυξημένης επιτήρησης, είπε στην τακτική ενημέρωση το απόγευμα της Πέμπτης ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων ζήτησε από τις τοπικές αρχές, τους επισκέπτες και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς να τηρούν με μεγάλη προσοχή τα μέτρα ατομικής προστασίας και τους κανόνες λειτουργίας, ειδικά στους χώρους υψηλού συγχρωτισμού. Όπως τόνισε, οι έλεγχοι στις περιοχές αυτές θα συνεχιστούν με εντατικότατους ρυθμούς, με ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών.

Έντονη είναι η αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου, με σταθερά αυξητικές τάσεις ιδιαίτερα κατά το τελευταίο 10ήμερο, σε Ζάκυνθο, Τήνο, Λευκάδα, Σαντορίνη, Πάρο, Ρόδο είπε ο κ. Χαρδαλιάς.

Η επιδημιολογική εικόνα στα νησιά αυτά προκαλεί ανησυχία, επισήμανε, και απηύθυνε έκκληση για πιστή τήρηση των μέτρων, καθώς κάθε περαιτέρω επιβάρυνση ή διασπορά, αναπόφευκτα θα οδηγήσει στην ανάγκη για τοπικά μέτρα περιορισμού της μεταδοτικότητας.

Ο υφυπουργός παρουσίαση την επιδημιολογική εικόνα της χώρας και τις αλλαγές στον επιδημιολογικό χάρτη, μετά και τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων.

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *