Ένα τέλειο ημερήσιο ταξίδι στο Ντελφτ

Ένα τέλειο ημερήσιο ταξίδι στο Ντελφτ

Ένα αμάλγαμα αυστηρής μεσαιωνικής μεγαλοπρέπειας και δόξας του Χρυσού Αιώνα

Tο Ντελφτ αποτελεί μια όμορφη, εναλλακτική λύση για όσους θέλουν να επισκεφθούν την Ολλανδία.

Βρίσκεται ανάμεσα στην Χάγη και το Ρότερνταμ, χτισμένο πάνω στον μικρό ποταμό Σχίι, έχει πάρει αρκετή δημοσιότητα για τα κεραμικά της αλλά και ως γενέτειρα του ζωγράφου Φερμίιρ.

Ένα τέλειο ημερήσιο ταξίδι στο Ντελφτ 1

Το όνομά της σηματοδοτεί τον παλιό της ρόλο σαν φρούριο αφού προέρχεται από τη λέξη (ντέλβεν) που σημαίνει Τάφρος. Αποτελεί την έδρα της ολλανδικής βασιλικής οικογένειας ενώ είναι γνωστή και για τα αξιόλογα πανεπιστήμιά της.

Στο ιστορικό της κέντρο μπορεί να θαυμάσει κανείς τα γραφικά κτίρια και τα ιδιαίτερα κανάλια που είναι ιδανικά για περιπάτους.

Ένα τέλειο ημερήσιο ταξίδι στο Ντελφτ 2

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς την προτεσταντική εκκλησία στο Ντελφτ, (Νέα Εκκλησία) που χρονολογείται από το 1510 και αποτελεί ένα ορόσημο της πόλης.

Ο παλιός καθεδρικός ναός Oude Kerk και ο ναός Nieuwe Kerk αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα.

Ένα τέλειο ημερήσιο ταξίδι στο Ντελφτ 3

Στην πλατεία μπορεί να θαυμάσει κανείς το γραφικό κτίριο του δημαρχείου ενώ είναι απαραίτητη μια στάση στο μουσείο Prinsenhof.

Κατασκευασμένη γύρω στα 1400 η Οοστπόρτ ή Ανατολική Πύλη αποτελεί το μοναδικό εναπομείναν τμήμα των παλαιών τειχών της πόλης.

Το Ντελφτ περιβάλλεται από ένα ειδυλλιακό φυσικό περιβάλλον το οποίο μπορεί να απολαύσει κανείς με το βασικό μέσο μεταφοράς της πόλης, το ποδήλατο.

Ένα τέλειο ημερήσιο ταξίδι στο Ντελφτ 4

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *