Ρωμαϊκοί θησαυροί, όμορφες πλατείες και άφθονος πολιτισμός

Η Αρλ είναι μια πόλη που βρίσκεται στη νοτιοδυτική Προβηγκία και στα βορειοανατολικά της περιοχής Camargue. Η Αρλ είναι πιο διάσημη για δύο πράγματα, τα ερείπια της ρωμαϊκής εποχής και τη σύνδεσή της με τον Van Gogh, αλλά ενώ αυτά τα δύο διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην προσέλκυση τουριστών στην πόλη, αξίζει να την επισκεφθείτε ακόμη και χωρίς αυτά τα «highlights».

Ένα ταξίδι στην ιστορική πόλη Αρλ στην Προβηγκία

Αν και υπάρχουν πολλά μέρη για να επισκεφθείτε στην Αρλ, το σημαντικότερο είναι η ίδια η πόλη. Ανοιχτά τετράγωνα με πολυσύχναστες καφετέριες που συνδέονται με στενά δρομάκια γεμάτα ελκυστικά σπίτια και καταστήματα, πολλά που φαίνονται παλιά και ξεθωριασμένα και, ως εκ τούτου, είναι πιο ρομαντικά.

Το κέντρο της Αρλ είναι αρκετά συμπαγές και εύκολο να εξερευνηθεί.

Ένα ταξίδι στην ιστορική πόλη Αρλ στην Προβηγκία

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το Ρωμαϊκό Θέατρο, την αρένα, τη ρωμαϊκή νεκρόπολη και τις Θέρμες του Κωνσταντίνου. Κάθε χρόνο διοργανώνεται στην πόλη ένα διάσημο φεστιβάλ φωτογραφίας ενώ εδώ έχει την έδρα της η εθνική σχολή φωτογραφίας της Γαλλίας.

Ένα ταξίδι στην ιστορική πόλη Αρλ στην Προβηγκία

Στην Αρένα της πόλης, χωρητικότητας περίπου 15.000 θεατών, φιλοξενούνται έως σήμερα ταυρομαχίες ενώ θεωρείται ένα από τα πιο καλοδιατηρημένα ρωμαϊκά μνημεία της Ευρώπης.
Στις ταυρομαχίες, ο ταύρος δεν σκοτώνεται αλλά μια ομάδα ανδρών προσπαθεί να αφαιρέσει μια φούντα περασμένη στο κέρατο του ταύρου χωρίς τραυματισμούς.

Ένα ταξίδι στην ιστορική πόλη Αρλ στην Προβηγκία

Κυριακή Κανονίδου

Είμαι η Κυριακή Κανονίδου, δημοσιογράφος και συντάκτρια στο ενημερωτικό site news1.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *