Ένα μοναδικό ησυχαστήριο στη λίμνη των Πρεσπών – News.gr

Ένα μοναδικό ησυχαστήριο στη λίμνη των Πρεσπών – News.gr


Ένας παραδοσιακός οικισμός ιδιαίτερης ομορφιάς

Είναι από τα μέρη που ο επισκέπτης θα απολαύσει την ηρεμία και τη γαλήνη που αναζητά, σε συνδυασμό με την ομορφιά της φύσης. Ο λόγος για το χωριό Ψαράδες, στη λίμνη των Πρεσπών, έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς για όσους επισκέπτονται την Φλώρινα. Ένα χωριό, του οποίου την ιστορία, αποκαλύπτει το exploringgreece.tv.

Ένα μοναδικό ησυχαστήριο στη λίμνη των Πρεσπών – News.gr 1

Ψαράδες: Το μαγευτικό χωριό της λίμνης…

Οι Ψαράδες έγιναν περισσότερο γνωστοί όταν εκεί αποφασίστηκε να υπογραφεί η ιστορική συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και πΓΔΜ. Βρίσκονται στη νότια όχθη της λίμνης Μεγάλης Πρέσπας και πρόκειται κυριολεκτικά για ένα ησυχαστήριο. Το μόνο που μπορεί να διακόψει τους ήχους της φύσης είναι η ευγενική φωνή των βαρκάρηδων που σου προτείνουν να σε πάνε μια βόλτα. Και σου προτείνουμε να δεχθείς μιας και θα ζήσεις μια ανεπανάληπτη εμπειρία στα νερά της λίμνης. Γίνεσαι ένα με τη φύση και αντιλαμβάνεσαι το πόσο μεγάλη αξία έχει στα ταξίδια σου να εξερευνείς κάθε γωνιά της και να δίνεις σημασία και στην παραμικρή λεπτομέρεια. Εκεί θα έχεις την ευκαιρία να δεις από κοντά και τις σπάνιες τοιχογραφίες που βρίσκονται πάνω στους βράχους.

Αφού κάνεις τη βαρκάδα και ακούσεις τις όμορφες ιστορίες των Ψαράδων, μπορείς να απολαύσεις τη βόλτα σου στα στενά του χωριού. Η απόλυτη ησυχία ίσως σου θυμίσει κάποια εγκατάλειψη και όχι άδικα. Μην ξεχνάς, όμως, ότι βρίσκεσαι σε έναν ανακηρυγμένο παραδοσιακό οικισμό που διαθέτει μοναδική φυσική ομορφιά και βρίσκεται στην άκρη της Ελλάδας.

Ένα μοναδικό ησυχαστήριο στη λίμνη των Πρεσπών – News.gr 3

Δεν πρέπει με τίποτα να χάσεις μια επίσκεψη στην εκκλησία της Κοίμησης Θεοτόκου. Είναι ένας ναός του 19ου αιώνα. Η ζωή στους Ψαράδες γυρνά γύρω από τον κεντρικό πεζόδρομο και τα καφενεία. Εικόνες μιας άλλης παραδοσιακής Ελλάδας που δεν έχει χάσει το χρώμα της και τους ήχους της. Το ταξίδι στους Ψαράδες είναι ένα ταξίδι στο χρόνο και την ιστορία. Είναι μια εμπειρία φύσης και παράδοσης που δεν πρέπει να χάσεις. Η ευκαιρία να γνωρίσεις ένα από τα πιο αυθεντικά ελληνικά χωριά… δίπλα στη λίμνη.

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *