Ελληνική πόλη στους καλύτερους ευρωπαϊκούς προορισμούς για το 2018

Ελληνική πόλη στους καλύτερους ευρωπαϊκούς προορισμούς για το 2018

Δείτε ποιος ελληνικός προορισμός κέρδισε την 7η θέση στην λίστα του European Best Destinations

Ανάμεσα σε 20 πανέμορφους ευρωπαϊκούς προορισμούς, μία ελληνική πόλη κατάφερε να διακριθεί στην 7η θέση και να συμπεριληφθεί ανάμεσα στα κορυφαία, ευρωπαϊκά μέρη για ταξίδι το 2018.

Μετά από ηλεκτρονική ψηφοφορία που διενήργησε η πλατφόρμα European Best Destinations –πρόκειται για ένα site που προωθεί τον ευρωπαϊκό τουρισμό για περισσότερα από δέκα χρόνια– με ψηφοφόρους ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο, η ελληνική πόλη συγκέντρωσε τόσες ψήφους, ώστε να καταφέρει να διατηρήσει την περσινή θέση της μέσα στην πρώτη δεκάδα.

Ελληνική πόλη στους καλύτερους ευρωπαϊκούς προορισμούς για το 2018 1Στην πρώτη θέση το Βρότσλαβ στην Πολωνία, γνωστό και ως η πολωνική «Βενετία»

Νικήτρια του διαγωνισμού αναδείχθηκε το Βρότσλαβ στην Πολωνία, συγκεντρώνοντας συνολικά 41,148 ψήφους. Πρόκειται για την πολωνική «Βενετία», με αμέτρητα κανάλια και περισσότερες από 120 γέφυρες που ενώνουν 12 πανέμορφα νησάκια.

Στη δεύτερη θέση συναντάται το Μπιλμπάο, στη Βόρεια Ισπανία με 39.845 ψήφους. Με την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα που το χαρακτηρίζει, το Μπιλμπάο τα τελευταία χρόνια εξελίσσεται συνεχώς ανοίγοντας τις «πόρτες» του στο κοινό που θα το επιλέξει για ένα ευρωπαϊκό break στον ισπανικό βορρά. Μάλιστα, πρόκειται για αγαπημένο προορισμό οικογενειών που ταξιδεύουν με τα παιδιά τους.

Ελληνική πόλη στους καλύτερους ευρωπαϊκούς προορισμούς για το 2018 2Χαρακτηριστική άποψη με το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης στο Μπιλμπάο σε γκρο πλαν

Με 32.185 ψήφους τρίτη στη σειρά ακολουθεί η πόλη Κολμάρ στην ευρύτερη περιοχή της Αλσατίας στη Γαλλία. Ένας από τους πιο γοητευτικούς, ρομαντικούς και μαγικούς προορισμούς στην Ευρώπη – ιδανική επιλογή τόσο για νέους όσο και για μεγαλύτερης ηλικίας ταξιδιώτες– κάνει τους επισκέπτες του στην κυριολεξία να ονειρεύονται.

Ελληνική πόλη στους καλύτερους ευρωπαϊκούς προορισμούς για το 2018 3Παραμυθένιο το τοπίο στο γοητευτικό Κολμάρ, στη Γαλλία

Συγκεντρώνοντας 30.023 ψήφους το νησάκι Χβαρ στην Αδριατική Θάλασσα στο νότιο τμήμα της Κροατίας αναδείχθηκε στην τέταρτη θέση. Πρόκειται για ένα από τα ομορφότερα νησάκια στην Ευρώπη, που κέρδισε το κοινό συνδυάζοντας την ποιότητα ζωής με τα εντυπωσιακά τοπία, τα κρυστάλλινα νερά και τον ήλιο, την εκπληκτική γαστρονομία και την ενδιαφέρουσα πολιτιστική κληρονομιά.

Ελληνική πόλη στους καλύτερους ευρωπαϊκούς προορισμούς για το 2018 4Πανοραμική άποψη του Χβαρ, στην Κροατία

Η πρώτη πεντάδα ολοκληρώνεται με την κουκλίστικη Ρίγα, η οποία αναδείχθηκε στην πέμπτη θέση συγκεντρώνοντας 29.456 ψήφους. Η απίστευτη ομορφιά της πρωτεύουσας της Λετονίας εκπλήσσει ευχάριστα τους επισκέπτες της. Με χαρακτηριστικό στοιχείο την εντυπωσιακή αρχιτεκτονική της, είναι γεμάτη με πανέμορφα κτήρια μπαρόκ, αναγεννησιακής, αρτ ντεκό και ρομαντικής αισθητικής.

Ελληνική πόλη στους καλύτερους ευρωπαϊκούς προορισμούς για το 2018 5Η εντυπωσιακή αρχιτεκτονική στα βασικά χαρακτηριστικά στη Ρίγα, πρωτεύουσα της Λετονίας

Στην έκτη θέση ακολουθεί το πολυσύχναστο Μιλάνο με 27.129 ψήφους. Η διάσημη μητρόπολη της μόδας στον ιταλικό βορρά συμπεριλαμβάνεται συνεχόμενα στη λίστα με τους καλύτερους ευρωπαϊκούς προορισμούς για περίπου 10 χρόνια.

Μάθετε ποια ελληνική πόλη βρίσκεται στην έβδομη θέση της λίστας των Best European Destinations στο www.greekguide.com

Ελληνική πόλη στους καλύτερους ευρωπαϊκούς προορισμούς για το 2018 6Μιλάνο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *