Ελεύθεροι οι δύο συλληφθέντες για παράνομη ανασκαφή στον αρχαιολογικό χώρο στα Μάλια

Ελεύθεροι οι δύο συλληφθέντες για παράνομη ανασκαφή στον αρχαιολογικό χώρο στα Μάλια

Ελεύθεροι οι δύο συλληφθέντες για παράνομη ανασκαφή στον αρχαιολογικό χώρο στα Μάλια 1

Ελεύθεροι με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, αφέθηκαν οι συλληφθέντες για τις λαθραίες ανασκαφές σε πολύ κοντινή απόσταση από τον αρχαιολογικό χώρο των Μαλίων.

Οι δυο κατηγορούμενοι 73 και 64 ετών ισχυρίστηκαν ότι δεν είχαν σχέση με τη λαθρανασκαφή. Υποστήριξαν ότι τα αντικείμενα που βρέθηκαν στην κατοχή τους, δεν είχαν σχέση με την ανασκαφή και τα κατείχαν νόμιμα, καθώς ήταν αντικείμενα που είχαν αγοράσει.

Ότι στην πορεία της υπόθεσης και με την εκδίκασή της, θα αποδειχθεί το βάσιμο των ισχυρισμών των κατηγορουμένων, υποστήριξαν οι συνήγοροί τους.

Η υπόθεση άρχισε να ξετυλίγεται στις 9 Ιουνίου, όταν εντοπίστηκε ύποπτη ανασκαφή σε λιόφυτο στην ευρύτερη περιοχή του αρχαιολογικού χώρου. Από το αστυνομικό τμήμα Χερσονήσου ακολούθησε έρευνα αλλά και αξιοποίηση μαρτύρων.

Οι αστυνομικοί τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποίησαν έφοδο στα σπίτια δύο ανδρών, στη διάρκεια της οποίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κομμάτια αρχαίου αμφορέα, αρχαία νομίσματα, ανιχνευτής μετάλλων, όπλα και σφαίρες.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *