ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ-ΤΣΙΠΡΑΣ-3

Εκτός βουλής ο ΣΥΡΙΖΑ στις ηλικίες κάτω των 25!

Με ποσοστά κάτω του 2% ανταμείβει η νεολαία μας το κυβερνών κόμμα!

Σε ρυθμούς κατάρρευσης σε όλα τα μέτωπα δείχνει να κινείτε το ποσοστό του κυβερνώντος κόμματος δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις που έγιναν σε τρία μεγάλα πανεπιστήμια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ελληνικών Ερευνών στην ερώτηση άμα γινότανε εκλογές αυτήν την Κυριακή τι θα ψηφίζατε, τα ποσοστά είναι συντριπτικά για το κυβερνών κόμμα ενώ βλέπουμε μια άνοδο της δεξιάς.

Τι ποσοστά παίρνουν τα κόμματα στην τελευταία δημοσκόπηση στις ηλικίες 17-25;

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ 1-3 Απριλίου 2019

ΝΔ 35,2%

ΚΙΝΑΛ 8,0%

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 10,3%

ΚΚΕ 6,3%

ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ 5,5%

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 3,8%

ΣΥΡΙΖΑ 1,9%

ΠΟΤΑΜΙ 1,9%

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 1,5%

ΑΚΥΡΟ/ΛΕΥΚΟ 19,1%

ΑΛΛΟ ΚΟΜΑ 6,5%

Σε δεύτερη επαναληπτική δημοσκόπηση που έγινε πάλι για λογαριασμού του ίδιου ιδρύματος και σε δείγμα 2.000 ατόμων μια εβδομάδα μετά, οι τάσεις δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να ανακάμψει ενώ όσο καθυστερεί τις εκλογές φαίνεται ότι υπάρχει μια γενικότερη φθορά με τις προεκλογικές κινήσεις του και σε λίγο δεν θα υπάρχει κανένας να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ 8-11 Απριλίου 2019

ΝΔ 35,5%

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 10,5%

ΚΙΝΑΛ 8,5%

ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ 6,5%

ΚΚΕ 6,0%

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 4,2%

ΣΥΡΙΖΑ 1,6%

ΠΟΤΑΜΙ 1,7%

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 1,4%

ΑΚΥΡΟ/ΛΕΥΚΟ 18,1%

ΑΛΛΟ ΚΟΜΑ 6,0%

Βλέπουμε ότι τα ποσοστά των δήθεν προοδευτικών κομμάτων της αριστεράς δεν βρίσκουν καμία απήχηση στη Νεολαία όπου το μεγαλύτερο ποσοστό της δεν ταυτίζεται με την πολιτική που εκφράζουν που τους κάνει να πιστεύουν ότι μάλλον δεν εκφράζει την Ελλάδα γενικότερα και δεν λύνει κανένα πρόβλημα της Νεολαίας σήμερα.

Στην ερώτηση ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα ένας νέος στην Ελλάδα, οι απαντήσεις διαμορφώθηκαν σε κλειστό κύκλο ερωτήσεων ως εξής:

Ανεργία, επαγγελματική αποκατάσταση 30,0%

Οικονομικά προβλήματα 19,3%

Δημογραφικό 8,1%

Λαθρομετανάστευση 21,8%

Εγκληματικότητα 15,5%

Εθνικά θέματα 5%

Άλλο 0,3%

Τώρα τα ευρήματα αυτής της δημοσκόπησης που περιέλαβε σε ένα σκέλος της και νέους κάτω των 18 ετών και συγκεκριμένα στις ηλικίες 15-18 ετών που πρόκειται κάποιο να ψηφίσουν στις επόμενες εκλογές ή στις αμέσως επόμενες τα αποτελέσματα είναι ακόμα πιο απογοητευτικά για την κυβέρνηση.

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ 8-11 Απριλίου 2019 Ηλικίες 15-18

ΝΔ 41,3%

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 10,3%

ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ 6,5%

ΚΙΝΑΛ 5,5%

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 4,3%

ΚΚΕ 4,0%

ΠΟΤΑΜΙ 1,7%

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 1,4%

ΣΥΡΙΖΑ 0,9%

ΑΚΥΡΟ/ΛΕΥΚΟ 18,0%

ΑΛΛΟ ΚΟΜΑ 6,1%

Το συμπέρασμα που μπορεί κάποιος να εξάγει από αυτήν την δημοσκόπηση είναι ότι το ΣΥΡΙΖΑ δεν πιάνει ούτε ένα τοις εκατό και μένει εκτός βουλής σε όλα τα δημοσκοπικά δείγματα.

Σε πτώση κινούνται όλα τα κόμματα της αριστεράς και του προοδευτικού χώρου που σύμφωνα πάλι με την ίδια δημοσκόπηση μόνο το 7% θεωρεί τα αριστερά κόμματα προοδευτικά και ότι εξυπηρετούν κάποιον σκοπό που συνάδει με τον αληθινό σκοπό του έθνους.

Πιστεύετε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και τα αριστερά κόμματα είναι πραγματικά προοδευτικά;

ΟΧΙ 90,1%

ΝΑΙ 7,0%

ΔΞ/ΔΑ 2,9%

Η νεολαία φαίνεται να επικροτεί τις δεξιές πολιτικές και θα επιθυμούσε μια πιο φιλελεύθερη πολιτική ενώ βλέπουμε ότι υπάρχει μεγάλη στροφή προς τις κλασικές αξίες της Ελληνικής  Κοινωνίας, και ένα ρεύμα προς την αναζήτηση της εθνικής μας ταυτότητας γιατί το μεγαλύτερο μέρος της νεολαίας δεν επιθυμεί ένταξη των λαθρομεταναστών και δεν επιθυμεί και αλλοίωση του ορθόδοξου και χριστιανικού χαρακτήρα του κράτους.

 

Tagged :

Κυριακή Κανονίδου

Είμαι η Κυριακή Κανονίδου, δημοσιογράφος και συντάκτρια στο ενημερωτικό site news1.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *