Έκθεση ζωγραφικής για πρώτη φορά στις φυλακές Διαβατών (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Έκθεση ζωγραφικής για πρώτη φορά στις φυλακές Διαβατών (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Έκθεση ζωγραφικής για πρώτη φορά στις φυλακές Διαβατών (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ) 1

“Παράθυρα” που …βλέπουν στο Καπάνι, την πλατεία Αριστοτέλους και σκιαγραφούν στιγμές οικογενειακής θαλπωρής, “άνοιξε” μέσα στις φυλακές Διαβατών, η εθελοντική ομάδα “Ελλήνιον” διοργανώνοντας για πρώτη φορά, έκθεση ζωγραφικής του Σώτου Ζαχαριάδη.

“Αστικά τοπία και άνθρωποι της πόλης” είναι το θέμα της έκθεσης που περιλαμβάνει 19 έργα και εγκαινιάστηκε στον χώρο επισκεπτηρίου καταστήματος Διαβατών Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του “Ελλήνιον” Θεοδώρα Λειψιστινού, η έκθεση ζωγραφικής διοργανώνεται στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της θεματικής “Εγκλεισμός και τέχνη” από την εθελοντική ομάδα που λειτουργεί από το 2007 εργαστήρι λόγου στο γυναικείο τμήμα της φυλακής.

Έκθεση ζωγραφικής για πρώτη φορά στις φυλακές Διαβατών (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ) 2

Μάλιστα, όπως ανέφερε ο προϊστάμενος της διεύθυνσης του Καταστήματος Αναστάσιος Παπαδόπουλος, τα εργαστήρια τέχνης ενέπνευσαν μία κρατούμενη, η οποία ζωγράφισε ήδη κελιά των γυναικείων φυλακών και διαδρόμους των χώρων κράτησης.

“Για πρώτη φορά διοργανώνεται έκθεση εντός του σωφρονιστικού καταστήματος επιδιώκοντας να απαλύνουμε τον πόνο μέσω της τέχνης” τόνισε σχετικά.

Από την πλευρά του, ο κ. Ζαχαριάδης διευκρίνισε ότι επέλεξε να εκθέσει έργα με τοπία της Θεσσαλονίκης και ειδικά στον χώρο του επισκεπτηρίου, όπου τα έργα μπορούν να γίνουν ορατά από τους κρατούμενους, επέλεξε να τοποθετηθούν πίνακες με οικογενειακές στιγμές.

Έκθεση ζωγραφικής για πρώτη φορά στις φυλακές Διαβατών (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ) 3

Σημειώνεται ότι το 50% των εσόδων από την πώληση των έργων, θα διατεθούν στο Ταμείο Κρατουμένων για τη βελτίωση των συνθηκών κράτησης.

Όπως αναφέρει το σχετικό τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 28 Φεβρουαρίου.


 Ενθυμήματα και ιστορίες από τις φυλακές Αίγινας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *