Εκατό πτήσεις με τουρίστες από την Αυστρία την εβδομάδα στην Ελλάδα

Εκατό πτήσεις με τουρίστες από την Αυστρία την εβδομάδα στην Ελλάδα

Εκατό πτήσεις με τουρίστες από την Αυστρία την εβδομάδα στην Ελλάδα 1

Αναμένεται αύξηση 10% των αφίξεων Αυστριακών επισκεπτών σε σύγκριση με το 2018

«Η ζήτηση για διακοπές στην Ελλάδα τόσο υψηλή, όσο ποτέ», τιτλοφορεί σημερινό εκτενές δημοσίευμά της η μεγαλύτερης κυκλοφορίας αυστριακή εφημερίδα Kronen Zeitung, υπογραμμίζοντας στον υπέρτιτλο, ότι υπάρχουν 100 πτήσεις την εβδομάδα από την Αυστρία προς ελληνικούς προορισμούς και πως ο αριθμός των Αυστριακών τουριστών στην Ελλάδα θα αυξηθεί κατά 10% σε σχέση με το 2018.

Η εφημερίδα κάνει λόγο για «κυριολεκτικό συνωστισμό Αυστριακών τουριστών στα ελληνικά νησιά φέτος το καλοκαίρι, όπως διαπιστώθηκε και σε διεθνή εκδήλωση ειδικών». Σε αυτήν εκπρόσωποι των αεροδρομίων των αυστριακών πόλεων Γκρατς, Λιντς και Σάλτσμπουργκ ανέφεραν, πως από τις πίστες τους θα αναχωρούν κατά τη θερινή περίοδο τουλάχιστον 15 πτήσεις την εβδομάδα προς Ελλάδα, ενώ συμπεριλαμβάνοντας το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας, εκείνο της Βιέννης, ο συνολικός αριθμός τους θα φτάνει τις 100.

Ως εκ τούτου, σύμφωνα με την Kronen Zeitung, η οποία επικαλείται επίσημα στοιχεία, η Ελλάδα αναμένει φέτος ένα ρεκόρ κρατήσεων Αυστριακών τουριστών «και αυτό έπειτα από μία αύξηση της τάξης του 21% το 2018 σε σχέση με το 2017», σημαίνει στη βάση των έως τώρα κρατήσεων, μία εκ νέου αύξηση για φέτος κατά 10%». Η εφημερίδα επισημαίνει επιπλέον, ότι όπως δείχνουν τα πράγματα «η Ελλάδα μπορεί κάλλιστα φέτος να βρεθεί τελείως ψηλά στις προτιμήσεις των Αυστριακών», μετά την τρίτη θέση την οποία μοιραζόταν πέρσι με την Ισπανία, έπειτα από τις παραδοσιακά δημοφιλείς στους Αυστριακούς για διακοπές με αυτοκίνητο χώρες, Ιταλία και Κροατία.

Η συνεχιζόμενη ανοδική πορεία της Ελλάδας στην αυστριακή τουριστική αγορά είχε επιβεβαιωθεί από τα στοιχεία που παρουσίασαν οι σημαντικότεροι διοργανωτές ταξιδίων (tour οperatορs), κατά τη διάρκεια της τετραήμερης Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού της Βιέννης στα μέσα Ιανουαρίου, με πάνω από 155.000 επισκέπτες, όπου η Ελλάδα συμμετείχε με περίπτερο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Η Ελλάδα, ως τουριστικός προορισμός, κατέχει εδώ και χρόνια μία από τις πρώτες θέσεις ή και επανειλημμένα την πρώτη θέση στις προτιμήσεις των Αυστριακών τουριστών για τις θερινές διακοπές τους, με κατά μέσο όρο πάνω από 400.000 Αυστριακούς να καταφθάνουν ετησίως στη χώρα μας. Η Αυστρία, σε αναλογία με τον πληθυσμό της (8,8 εκατ. κάτοικοι), βρίσκεται στην πρώτη θέση από πλευράς αφίξεων ξένων τουριστών στην Ελλάδα. Η πορεία της τουριστικής κίνησης από την Αυστρία είναι ανοδική από το 2014, σημειώνοντας ρεκόρ το 2018.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *