«Έφυγε» στα 54 χρόνια ο υπερ-ατζέντης Μίνο Ραϊόλα



«Έφυγε» στα 54 χρόνια ο υπερ-ατζέντης Μίνο Ραϊόλα 1

Σοκ στο χώρο του παγκόσμιου ποδοσφαίρου για το θάνατο ενός από τους πιο γνωστούς μάνατζερ, του Μίνο Ραϊόλα, που απεβίωσε σήμερα σε ηλικία 54 ετών.

Ο Ραϊόλα είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση τον περασμένο Ιανουάριο και η κατάστασή του είχε χειροτερέψει τις τελευταίες εβδομάδες.

Από τον Νέντβεντ και τον Ιμπραΐμοβιτς, από τον Πογκμπά μέχρι τον Χάαλαντ, οι επιφανείς πελάτες του ήταν πολυάριθμοι, τόσο που τον οδήγησαν να δημιουργήσει περιουσία περίπου ενός δισεκατομμυρίου ευρώ.

Γεννημένος στη Νοτσέρα Ινφεριόρε μεγάλωσε στην Ολλανδία όπου εργάστηκε στην οικογενειακή πιτσαρία, πριν ξεκινήσει μια καριέρα ως αθλητικός πράκτορας, αρχικά με ορισμένους Ολλανδούς ποδοσφαιριστές όπως ο Μπέργκαμπ και ο Ντε Γιονκ και στη συνέχεια επεκτείνοντας τη σφαίρα του όλο και περισσότερο, για να γίνει ένας από τους πιο ισχυρούς παράγοντες του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

Από τον Ιμπραΐμοβιτς στον Ρομπίνιο, από τον Πογκμπά στον Μπαλοτέλι, από τον Λουκάκου στον Ντε Λιχτ: είναι απλώς κάποιες από τις βασικές μεταγραφές με τη μεσολάβηση του Ραϊόλα, ο οποίος μόνο το 2020 κέρδισε 85 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Forbes.

Τα τελευταία χρόνια ο Ραϊόλα, μαζί με τους Μέντες, Μπαρνέτ και Μανασέ είχε δημιουργήσει μια ένωση υπερ-πρακτόρων, η οποία είχε έρθει σε ανοιχτή σύγκρουση με τη FIFA και την πρόθεσή της να μεταρρυθμίσει την κατηγορία των ατζέντηδων.





Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *