ΕΕΚΦΝ: Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για την ασφαλή επανεκκίνηση της κρουαζιέρας 1

Συνεχίζονται προς κάθε κατεύθυνση οι δράσεις της Ενώσεως Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας (ΕΕΚΦΝ) για την αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων που δημιουργήθηκαν στην κρουαζιέρα λόγω του Covid-19.

Σύμφωνα με την ΕΕΚΦΝ, έγιναν συνεχείς παρεμβάσεις και μεθοδευμένες ενέργειές της για το σοβαρό αυτό θέμα προς όλους τους αρμόδιους κυβερνητικούς φορείς, με τους οποίους υπάρχει στενή συνεργασία για όλα τα θέματα-προβλήματα που δημιούργησε η γνωστή κατάσταση. «Η πολυετής γνώση και εμπειρία στη λειτουργία αυτού του πολυδιάστατου κλάδου είναι ο βασικός πυλώνας προκειμένου να ασκείται η ενδεδειγμένη κάθε φορά εθνική πολιτική, που απαιτεί σφαιρική εξέταση όλων των σημείων και παραγόντων προς τον σκοπό επίτευξης των στόχων που είναι, κατ’ αρχάς να ξεπεραστούν τα σημερινά προβλήματα και κατά δεύτερον να καλλιεργηθεί το έδαφος για ένα καλύτερο μέλλον, στοχεύοντας στην ανάπτυξη του κλάδου με τα πολλά και ποικίλα οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες της ευρύτερης περιοχής των λιμένων προσεγγίσεως των πλοίων, καθώς και της εθνικής μας οικονομίας γενικότερα» τονίζουν οι εφοπλιστές της κρουαζιέρας.

Όπως επισημαίνουν, στους στόχους και μεθοδεύσεις πάντα λαμβάνονται υπ’ όψιν οι ιδιαιτερότητες κάθε προορισμού κρουαζιέρας, που για την Ελλάδα είναι μεγάλες σε αριθμό, λόγω της έλλειψης της αναγκαίας υποδομής πολλών λιμένων. Κατά την ΕΕΚΦΝ, στις επιδιώξεις λαμβάνονται υπ’ όψιν και πολλοί άλλοι παράγοντες που αφορούν τους προορισμούς και οι οποίοι ξεφεύγουν μεν των ορίων της λιμενικής ζώνης, αλλά συνδέονται άμεσα με την άνετη και ασφαλή μετακίνηση των επιβατών – τουριστών προς τα ενδιαφέροντα κάθε προορισμού. Μεταξύ των σημείων αυτών είναι τα αεροδρόμια, παράγων που συνδράμει στην ανάπτυξη του home porting, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για κάθε τόπο, καθώς και άλλου είδους έργα, προκειμένου για την μετάβαση των επισκεπτών στους εν λόγω προορισμούς.

«Το στοιχείο της προβολής κάθε προορισμού είναι σημαντικός παράγοντας για την προσέλκυση επισκεπτών και η Ένωσή μας, με τις τακτικές επισκέψεις που πραγματοποιούνται από κλιμάκιά της σε όλους τους λιμένες, έχει συνδράμει σημαντικά και σε αυτόν τον τομέα.

Στις δραστηριότητες των τελευταίων μηνών, ένεκα των δύσκολων καταστάσεων, που δημιούργησε η μετάδοση του ιού, επιδιώξαμε σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία να επιλύσουμε τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν αλλά και μια σειρά άλλων θεμάτων σχετικά με την ανάπτυξη της κρουαζιέρας. Για αυτό, επιδιώξαμε και εδόθη άδεια ελλιμενισμού των αργούντων σήμερα κρουαζιεροπλοίων σε Ελληνικούς λιμένες, χωρίς φυσικά επιβάτες και μόνο με τα πληρώματά των, έτσι ώστε και οι διαχειρίστριες εταιρείες να εξυπηρετηθούν στην ασφαλή παραμονή των πλοίων, αλλά παράλληλα και η τοπική κοινωνία να αποκομίσει τα γνωστά οφέλη» αναφέρει η Ένωση.

Υπογραμμίζει δε πως «στα δύσκολα που ζούμε σήμερα, πρέπει να φανούμε δυνατοί και για αυτό τονίζουμε για μία ακόμη φορά, πως εδώ βοηθάει η εμπειρία, η γνώση των στελεχών, της διοίκησης και διεύθυνσης του Φορέα μας, πάντα με τη συνδρομή των μελών, από όλους τους χώρους που προσφέρουν έργο στην λειτουργία της κρουαζιέρας, στοιχείο πολύτιμο για τους σκοπούς που είναι εντεταγμένος να λειτουργεί ο μοναδικός εθνικός και αναγνωρισμένος φορέας εκπροσώπησης της κρουαζιέρας».

Η ΕΕΚΦΝ δηλώνει πως συνέδραμε τα συναρμόδια υπουργεία ώστε να εκδοθούν τα σχετικά πρωτόκολλα τα οποία βασίζονται στις ευρωπαϊκές οδηγίες με τις σχετικές ιδιαιτερότητες ορισμένων προορισμών της χώρας.

Περαιτέρω συμπληρώνει πως «θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε συστηματικά για τα θέματα που έχουν προκύψει, συνεργαζόμενοι πάντα με την κεντρική διοίκηση, μέχρι να εξασφαλίσουμε την ασφαλή και καθ’ όλα λειτουργική επανεκκίνηση της κρουαζιέρας για το καλό του τόπου μας και των τοπικών κοινωνιών.

Σκοπός μας είναι πάντα να διατηρηθεί η θετική εικόνα της πατρίδας μας σε όλους τους προορισμούς και θα είμαστε πάντα αρωγοί στην στήριξη της προστασίας του περιβάλλοντος, μια που είναι μαζί με τα μνημεία μας και την ελληνική φιλοξενία τα κυριότερα στοιχεία επιτυχίας στον τουρισμό μας.

Η ελληνική κρουαζιέρα πρέπει και το αξίζει να επανέλθει το συντομότερο δυνατόν στην προ κορωνοϊού εποχή και να αναπτυχθεί στις σωστές βάσεις με τα μέγιστα οφέλη για την πατρίδα προστατεύοντας ταυτόχρονα την ταυτότητα των προορισμών μας.

Η Ένωσή μας (ΕΕΚΦΝ) όντας ο μοναδικός Εθνικός Φορέας κρουαζιέρας έχει δώσει προτεραιότητα στους παραπάνω στόχους και εργάζεται εντατικά προς όλες τις κατευθύνσεις για την επίτευξη τους».

Κυριακή Κανονίδου

Είμαι η Κυριακή Κανονίδου, δημοσιογράφος και συντάκτρια στο ενημερωτικό site news1.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *