Εδώ που οι… Θεοί παίζουν μπάλα! – Το εντυπωσιακό νησί στον πολικό κύκλο

Οι γιγάντιες πέτρινες μπάλες που βρίσκονται διάσπαρτες στον άγονο αυτό τόπο

Οι τεράστιες πέτρινες μπάλες ύψους μέχρι δύο μέτρων, βρίσκονται στο νησί με την κατάλληλη ονομασία- στο νησί Champ (κάτι σαν το νησί των πρωταθλητών), στον πολικό κύκλο.

Οι πέτρινες μπάλες, έχουν ένα τέλειο σφαιρικό σχήμα και είναι διάσπαρτες σε όλο αυτό το βόρειο ακατοίκητο μέρος. Από την εποχή που πρωτοεμφανίστηκαν, οι επισκέπτες αυτού του κοσμικού τοπίου ονόμασαν τους ιδιαίτερους στρογγυλούς βράχους, «μπάλες ποδοσφαίρου των θεών» και όχι άδικα καθώς είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς πως πρόκειται για θαύματα της φύσης- αν όχι κάποιων…. γιγάντων- και όχι ανθρώπινα δημιουργήματα.

Ωστόσο, το άγονο νησί των 373km2 δεν κατοικήθηκε ποτέ και οι επιστήμονες δεν είναι σίγουροι για το πώς σχηματίστηκαν αυτά τα πέτρινα μεγαθήρια.

Εδώ που οι… Θεοί παίζουν μπάλα! – Το εντυπωσιακό νησί στον πολικό κύκλο 1

Παρόμοιες αλλά μικρότερες σε μέγεθος πέτρινες μπάλες, βρέθηκαν το περασμένο έτος- σύμφωνα με το siberiantimes– στο νησί Heiss, στο ίδιο αρχιπέλαγος. Ο Ρώσος ερευνητής Viktor Boyarsky κάνει λόγο για ασυνήθιστο φαινόμενο: «Οι σφαίρες είναι κατασκευασμένες από μαλακή πέτρα άμμου…» και ο Konstantin Zaikov από το Ομοσπονδιακό Πανεπιστήμιο της Αρκτικής, συμπληρώνει ότι μπορεί να φαίνονται ανθρωπογενείς, αλλά στην πραγματικότητα σχηματίστηκαν πριν από χιλιάδες χρόνια με κρυστάλλωση και μετέπειτα μαγνητισμό κόκκων άμμου πάνω στον κρύσταλλο.

«Οι κόκκοι άμμου σκληραίνουν και δημιουργούν ένα αρκετά πυκνό σφαιρικό σχήμα», αναφέρει.

Εδώ που οι… Θεοί παίζουν μπάλα! – Το εντυπωσιακό νησί στον πολικό κύκλο 2

Εδώ που οι… Θεοί παίζουν μπάλα! – Το εντυπωσιακό νησί στον πολικό κύκλο 3

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *