Έχασαν την δικαστική μάχη στο ΣτΕ για το self test μαθητές και εκπαιδευτικοί

Έχασαν την δικαστική μάχη στο ΣτΕ για το self test μαθητές και εκπαιδευτικοί


Απορρίφθηκε από το Δ τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας για επιτακτικούς λόγους δημοσίου συμφέροντος, η προσφυγή 50 γονέων μαθητών οι οποίοι ζητούσαν να  ανασταλεί η από 18.5.2021 υπουργική απόφαση για την εφαρμογή του δωρεάν υποχρεωτικού διαγνωστικού ελέγχου από COVID-19 σε μαθητές και μαθήτριες, αλλά και  στους εκπαιδευτικούς όλων των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας υπογραμμίζουν ότι «το επίδικο μέτρο εξυπηρετεί επιτακτικούς λόγους δημοσίου συμφέροντος, συνιστάμενοι στην προστασία της δημόσιας υγείας κατά την (πρόσφατη) επαναλειτουργία των εκπαιδευτικών μονάδων υπό συνθήκες πανδημίας, οι οποίοι κωλύουν την χορήγηση της αιτουμένης αναστολής».

Ακόμη, οι σύμβουλοι Επικρατείας, για τυπικό λόγο  απέρριψαν τον ισχυρισμό των εκπαιδευτικών ότι θα προκληθεί σε βάρος τους οικονομική ζημιά από την περικοπή των αποδοχών όσων αρνούνται να υποβληθούν σε  self test. Και απορρίφθηκε  ο ισχυρισμός αυτός ως απαράδεκτος, καθώς  προβλήθηκε με πρόσθετους λόγους και όχι με την αίτηση αναστολής.

Στην προσφυγή τους υποστήριζαν ότι η επιβολή του υποχρεωτικού self test επ΄ απειλή της μη δυνατότητας να παρακολουθούν οι μαθητές τα μαθήματά τους, προκαλεί ανεπανόρθωτη  βλάβη στους μαθητές.

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *