ΕΑ: Αλλαγή σχεδίου για εκποίηση καταστήματος Μασούτη στην Άνδρο

Την εκποίηση καταστήματος Προμηθευτικής στην περιοχή Ανεμόμυλοι αντί Αγ. Σπυρίδωνα στην Άνδρο ενέκρινε η Επιτροπή Ανταγωνισμού, σε συνέχεια σχετικού αιτήματος της Μασούτης.

Ειδικότερα, η Επιτροπή Ανταγωνισμού (ΕΑ) σε Ολομέλεια, την 9/6/2020, αποφάσισε ομόφωνα, με την υπ’ αριθ. 713/2020 επί αιτήματος της εταιρείας Διαμαντής Μασούτης, λαμβανομένων υπόψη των εξαιρετικών περιστάσεων της παρούσας υπόθεσης, την τροποποίηση των δεσμεύσεων που είχαν υιοθετηθεί με την προγενέστερη υπ’ αριθ. 665/2018 απόφαση περί έγκρισης απόκτησης αποκλειστικού ελέγχου επί της εταιρείας Προμηθευτική.

Η ΕΑ αποφάσισε την αντικατάσταση της δέσμευσης εκποίησης του καταστήματος της εταιρείας Μασούτης στην περιοχή Αγ. Σπυρίδων της Χώρας της Άνδρου, με δέσμευση εκποίησης καταστήματος της εταιρείας στην περιοχή Ανεμόμυλοι της Χώρας της Άνδρου. Η Μασούτης υποχρεούται να υλοποιήσει τη νέα δέσμευση εκποίησης εντός έξι μηνών από την υπογραφή σύμβασης με Εντολοδόχο Εκποίησης, ο οποίος θα αναλάβει την υλοποίηση της νέας δέσμευσης.

Η ΕΑ έλαβε υπόψη, κατά τη λήψη της απόφασης, τις εξαιρετικές περιστάσεις της εξεταζόμενης υπόθεσης και κυρίως το γεγονός ότι δεν υλοποιήθηκε η αρχικώς αναληφθείσα δέσμευση εκποίησης του καταστήματος στην περιοχή του Αγ. Σπυρίδωνα λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος από υποψήφιους αγοραστές, καθώς και την δυσμενή οικονομική συγκυρία που πλήττει την χώρα. Με αυτά τα δεδομένα και σε συνέχεια σχετικών αιτημάτων της Μασούτης, η ΕΑ προέκρινε ως κατάλληλη και πλέον πρόσφορη λύση για την διατήρηση συνθηκών αποτελεσματικού ανταγωνισμού στην αγορά της Χώρας της Άνδρου, την τροποποίηση της αρχικής δέσμευσης. Κατά τα λοιπά, εξακολουθεί να ισχύει η 665/2018 απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Κυριακή Κανονίδου

Είμαι η Κυριακή Κανονίδου, δημοσιογράφος και συντάκτρια στο ενημερωτικό site news1.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *