Δύο ξενοδοχεία με χώρο φιλοξενίας για… γάτες

Δύο ξενοδοχεία με χώρο φιλοξενίας για… γάτες

Διαμόρφωσαν στις εγκαταστάσεις τους ειδικούς χώρους για τα αδέσποτα αιλουροειδή

Χώρους φιλοξενίας για αδέσποτες γάτες αποφάσισαν να δημιουργήσουν στις εγκαταστάσεις τους δύο ξενοδοχεία στην Κύπρο.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Φιλελεύθερος», με αφορμή και την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων σήμερα, η Daily Telegraph ταξίδεψε στην Κύπρο και γνώρισε εθελοντές του «Animal Rescue», οι οποίοι και μίλησαν για την προσπάθειά τους να πείσουν μεγάλα ξενοδοχεία, να «φιλοξενήσουν» αδέσποτα γατάκια. Σε δηλώσεις του ο Χρήστος Παναγιώτου του «Animal Rescue» αποκάλυψε, ότι μόνο κατά την περσινή χρονιά στειρώθηκαν 9.125 γάτες, με τα έξοδα ύψους 215.000 ευρώ να καλύπτονται από εισφορές.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ένα από τα δύο ξενοδοχεία που έχουν ήδη εγκαταστήσει χώρους για φιλοξενία των αδέσποτων γάτων, είναι το Columbia Beach Resort στο Πισσούρι. Μάλιστα, όπως τονίζεται στο δημοσίευμα της Telegraph, το ξενοδοχείο πρωτοστάτησε στην έννοια των καταφυγίων γάτων, σχεδόν πριν από 10 χρόνια. «Το πρόβλημα με τις αδέσποτες γάτες στην Κύπρο είναι γνωστό και χρόνο με το χρόνο μεγαλώνει. Στόχος μου ήταν από την αρχή να διασφαλίσω με κάποιο τρόπο την ασφάλεια και περιποίηση των ζώων στο ξενοδοχείο», αποκάλυψε σε δηλώσεις του ο Heinrich Schoeller, ιδιοκτήτης του Columbia.

Δύο ξενοδοχεία με χώρο φιλοξενίας για… γάτες 1

Αξίζει να σημειωθεί, πως ανάμεσά σε άλλα, το project του Columbia για τη φροντίδα των γάτων προσφέρει εκτός από φαγητό και στειρώσεις και εμβολιασμούς, ενώ στο χώρο υπάρχει και κτηνίατρος. Επιπρόσθετα, σε διάφορες τοποθεσίες του resort υπάρχουν οι λεγόμενες «ταβέρνες γάτων», όπου υπάρχει νερό και φαγητό για τους τετράποδους φίλους. Το φαγητό σερβίρεται δύο φορές την ημέρα.

Υιοθεσίες και εισφορές

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το δημοσίευμα, πολλοί από τους πελάτες του ξενοδοχείου καταλήγουν στο τέλος να υιοθετούν κάποια από τα αδέσποτα γατάκια, παίρνοντάς τα μαζί τους στη Γερμανία και τη Βρετανία, όπου διαμένουν μόνιμα. Την ίδια ώρα συνεχίζουν να συνεισφέρουν στον οργανισμό «Animal Rescue» το ποσό των 25 ευρώ ετησίως.

Όσον αφορά το δεύτερο resort που συμμετέχει σε αυτό το πρόγραμμα, αυτό είναι το Aphrodite Hills στην Πάφο. Όπως αποκάλυψε στην Telegraph ο Νικόλας Κιττής, μάνατζερ του χώρου, το όλο εγχείρημα πήρε σάρκα και οστά μετά και τον εντοπισμό ενός νεκρού γάτου στις εκτάσεις του συγκροτήματος. «Πριν από το συμβάν ταΐζαμε κάποια από τα γατάκια, αλλά στόχος μας ήταν να τα κρατάμε μακριά από τους χώρους εστίασης, παρόλο που πολλοί από τους πελάτες μας συνέχιζαν να τους βάζουν φαγητό, την ίδια ώρα που έτρωγαν και εκείνοι. Κάποιοι πάλι έκαναν παράπονα» είπε.

Κατέληξε δε λέγοντας, ότι «θέλω να χτίσω ένα ξενοδοχείο γάτων. Να δημιουργηθεί ένας ασφαλής χώρος, όπου τα αδέσποτα θα μπορούν να τρώνε, να κοιμούνται, να παίζουν και να περνούν χρόνο και με όσους πελάτες το επιθυμούν».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *