Drone κατέγραψε την ομάδα Wagner να επιχειρεί σε πόλη που έχει ισοπεδωθεί από τους Ρώσους


Αρχικά σφυροκοπούν με βαρύ πυροβολικό και αν απαιτείται με εναέρια μέσα. Ακολουθούν οι επιγειες δυνάμεις και ειδικότερα η ομάδα Wagner. Η τακτική των ρωσικών δυνάμεων είναι παρόμοια σε όλες τις επιχειρήσεις στην ουκρανική επικράτεια και στηρίζεται στη λογική της «εκκαθάρισης», δηλαδή τον έλεγχο πόρτα-πόρτα, σπίτι-σπίτι και τη σύλληψη ή εξολόθρευση των εχθρικών δυνάμεων, καθώς και την αναγνώριση και μεταφορά των πολιτών που έχουν εγκλωβιστεί ή έχουν βρει καταφύγιο.

Βίντεο από Drone κατέγραψε βήμα-βήμα τις επιχειρήσεις της ομάδας Wagner των ρωσικών δυνάμεων στην ουκρανική πόλη Ποπάσνα, η οποία νωρίτερα είχε κυριολεκτικά ισοπεδωθεί, όπως μπορεί κάποιος να διαπιστώσει από το βίντεο που ακολουθεί: 

Οι εικόνες είναι σοκαριστικές. Η πόλη «καπνίζει» ακόμα από το ρωσικό σφυροκόπημα, ενώ δεν υπάρχει κανένα κτίριο που να μην έχει καταστραφεί ή να έχει υποστεί μεγάλες ζημιές. Ολόκληρη η περιοχή παραπέμπει σε ένα απόκοσμο τοπίο, αποτέλεσμα του σαρωτικού βομβαρδισμού των Ρώσων, οι οποίοι δεν υπολογίζουν πλέον τις ζωές των αμάχων ή δομές και βασικά κτίρια.

Οι μισθοφόροι της ομάδας Wagner πηγαίνουν σε γκρουπ από το ένα σπίτι στο άλλο, ελέγχουν αν υπάρχουν επιζώντες και εφόσον εντοπιστούν, συλλαμβάνονται και οδηγούνται για αναγνώριση και ανάκριση. Σε περίπτωση αντίστασης, η αντίδραση είναι μία: Θάνατος.

Ο Ουκρανός στρατιωτικός διοικητής της περιφέρειας του Λουγκάνσκ επιβεβαίωσε την ολοκληρωτική καταστροφή της μικρής πόλης, λέγοντας πως οι Ρώσοι χρησιμοποίησαν πυροβολικό και πυραύλους.

Το βίντεο που παρακολουθήσατε παραπάνω έχει καταγράψει Drone των ρωσικών δυνάμεων και έχει μεταδοθεί σε όλη του τη διάρκεια από το δίκτυο Telegram.

Η ομάδα Wagner αναγκάζει σε παράδοση και συλλαμβάνει τους τελευταίους Ουκρανούς που αντιστέκονται και έχουν διασωθεί στην περιοχή, όπως δείχνουν χαρακτηριστικά οι εικόνες από το Drone. 

Drone κατέγραψε την ομάδα Wagner να επιχειρεί σε πόλη που έχει ισοπεδωθεί από τους Ρώσους 1

Ισοπεδώνουν το Azovstal και όσους βρίσκονται μέσα

Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε ότι οι μάχες συνεχίζονται στο Αζοφστάλ στη Μαριούπολη, όπου η Ρωσία «προσπαθεί να αφανίσει» τους τελευταίους υπερασπιστές του εργοστασίου χαλυβουργίας, παρά το γεγονός ότι έχει κηρύξει από σήμερα Πέμπτη το πρωί και για τρεις ημέρες εκεχειρία.

«Οι Ρώσοι κατακτητές ασχολούνται με το να αποκόψουν και προσπαθούν να αφανίσουν τις ουκρανικές μονάδες στο Αζοφστάλ», επεσήμανε σε ανακοίνωσή του σήμερα το πρωί ο ουκρανικός στρατός. Σύμφωνα πάντα με τον ουκρανικό στρατό, τα ρωσικά στρατεύματα «ξεκίνησαν και πάλι την επίθεσή τους με την υποστήριξη αεροπλάνων με στόχο να θέσουν υπό τον έλεγχό τους το εργοστάσιο».

Η ανακοίνωση αυτή έρχεται αφού η Μόσχα επεσήμανε χθες Τετάρτη το βράδυ ότι οι δυνάμεις της θα τηρήσουν εκεχειρία για τρεις συνεχείς ημέρες, ξεκινώντας από σήμερα στις 08:00 το πρωί, ώστε να μπορέσουν να απομακρυνθούν οι άμαχοι που παραμένουν στο Αζοφστάλ, οι οποίοι, σύμφωνα με τον δήμαρχο της Μαριούπολης Βαντίμ Μποϊτσένκο, είναι περίπου 200.

Ο Ντένις Προκοπένκο, διοικητής του τάγματος Αζόφ που υπερασπίζεται το εργοστάσιο χαλυβουργίας, επεσήμανε σε βίντεο που ανήρτησε χθες το βράδυ στο διαδίκτυο ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατάφεραν να εισέλθουν στο Αζοφστάλ, όπου μαίνονται «σφοδρές και αιματηρές μάχες».

Drone κατέγραψε την ομάδα Wagner να επιχειρεί σε πόλη που έχει ισοπεδωθεί από τους Ρώσους 2

«Πριν από δύο ημέρες ο εχθρός κατάφερε να εισέλθει στον χώρο του εργοστασίου», επεσήμανε σε αυτό το βίντεο που δημοσιεύθηκε στο Telegram.

«Είμαι περήφανος για τους στρατιώτες μου που καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να αντισταθούν στην επίθεση του εχθρού. Είμαι ευγνώμων προς όλο τον κόσμο για την τεράστια στήριξη που προσέφερε στο οχυρό της Μαριούπολης. Οι στρατιώτες μας την αξίζουν», πρόσθεσε ο Προκοπένκο.

Η χαλυβουργία Αζοφστάλ με τις τεράστιες εγκαταστάσεις της και το υπόγειο δίκτυό της είναι ο τελευταίος θύλακας αντίστασης των Ουκρανών μαχητών έναντι των Ρώσων στρατιωτών που πολιορκούν τη Μαριούπολη, τη σημαντική πόλη- λιμάνι, από τις αρχές Μαρτίου. Η κατάληψή της θα αποτελέσει σημαντική νίκη για τη Μόσχα.

Εξάλλου ο Μποϊτσένκο ζήτησε να συνεχιστούν οι απομακρύνσεις πολιτών από τη Μαριούπολη, οι οποίες πραγματοποιούνται με τη βοήθεια του ΟΗΕ και του Ερυθρού Σταυρού.

«Παλεύουμε μαζί για να σώσουμε κάθε άνθρωπο, κάθε κάτοικο της Μαριούπολης», τόνισε.

«Οι ρωσικές δυνάμεις σκότωσαν περισσότερους από 600 Ουκρανούς μαχητές»

Η Ρωσία ανακοινώσε σήμερα στο μεταξύ πως το πυροβολικό της έπληξε στη διάρκεια της νύκτας πολλές ουκρανικές θέσεις και οχυρά, σκοτώνοντας περισσότερους από 600 μαχητές, ενώ τοπικές ουκρανικές αρχές έκαναν λόγο για μαζικούς βομβαρδισμούς ουκρανικών πόλεων στο Ντονμπάς με πολλούς νεκρούς και τραυματίες αμάχους.

«Οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας συνεχίζουν την ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία», ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. «Περισσότεροι από 600 εθνικιστές και 61 μονάδες όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού καταστράφηκαν».

Το υπουργείο Άμυνας αναφέρει επίσης πως οι ρωσικοί πύραυλοι κατέστρεψαν αεροπορικό εξοπλισμό στο αεροδρόμιο Κανάτοβο στην κεντρική ουκρανική περιφέρεια Κιρόβοχραντ και μια μεγάλη αποθήκη πυρομαχικών στη νότια πόλη Μικολάγιφ.

Ο επικεφαλής της ουκρανικής στρατιωτικής διοίκησης στο Ντονέτσκ, ο Πάβλο Κιριλένκο, ανακοίνωσε σήμερα μέσω του καναλιού του στην πλατφόρμα Telegram πως «έπειτα από πυραυλικό πλήγμα στο Κραματόρσκ υπάρχουν 25 τραυματίες ενώ υπέστησαν ζημιές εννέα κτίρια κατοικιών, το σχολείο και πολιτικές υποδομές».

Σύμφωνα με τον Κιριλένκο, βομβαρδίστηκαν επίσης οι κωμοπόλεις Τσασίβ Γιαρ, Μαργίνκα και Αβντίγιφκα. Τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε στο Τσασίβ Γιαρ.

Ο κυβερνήτης της ουκρανικής περιφέρειας του Λουχάνσκ, ο Σέρχιι Χαϊντάι, δήλωσε πως τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τον βομβαρδισμό των πόλεων Σεβεροντονέτσκ, Λισιτσάνσκ, Χίρσκε και Ποπάσνα.

Ο ίδιος δεν έδωσε καμιά πληροφορία για τον αριθμό των τραυματιών. Και εδώ υπέστησαν σοβαρές ζημιές κτίρια κατοικιών και υποδομές, δήλωσε ο Χαϊντάι.
 

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςSource link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.