Διστακτικός για τη διακοπή του Nord Stream 2 ο Βαυαρός πρωθυπουργός

Eurokinissi/ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Ζέντερ επέστησε την προσοχή ως προς την «ηθική αυστηρότητα» στις σχέσεις με την Ρωσία και την διακοπή της κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2, τάχθηκε κατά μιας βεβιασμένης απόφασης της Γερμανίας και υπέρ μιας ευρωπαϊκής αντίδρασης στην υπόθεση Ναβάλνι.

«Φυσικά μπορούμε να αποφασίσουμε να μην κατασκευάσουμε το Nord Stream 2, να διακόψουμε το Nord Stream 1 και να παραιτηθούμε από το αέριο από τη Ρωσία. Αυτό θα είχε πράγματι αποτέλεσμα, αλλά το θέλουμε αυτό; Τουλάχιστον θα πρέπει να το σκεφτούμε πολύ προσεκτικά. Η Γερμανία είναι ένας ευρωπαϊκός γίγαντας, αλλά στηρίζεται σε πιο αδύναμα πόδια από ό,τι μερικές φορές θέλουμε να παραδεχτούμε. Μια σαφής θέση ναι, αλλά και κατηγορηματικός πουριτανισμός;», είπε ο χριστιανοκοινωνιστής (CSU) πολιτικός σε συνέντευξή του η οποία θα δημοσιευθεί στο αυριανό φύλλο της «Frankfurter Allgemeine Zeitung / FAZ».

Αξίες και ευημερία

«Θέλουμε να διατηρήσουμε και τις αξίες μας και την ευημερία μας ταυτόχρονα. Αυτό όμως απαιτεί ικανότητα χειρισμού ευαίσθητων θεμάτων, σκληρή δουλειά και ενίοτε κάποια απογοήτευση», επισήμανε ο Ζέντερ, ο οποίος όταν ρωτήθηκε ευθέως αν η κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2 θα πρέπει να διακοπεί, απάντησε: «Δεν θα έπαιρνα μια βεβιασμένη απόφαση τώρα. Οι απαντήσεις της Ρωσίας εξακολουθούν να εκκρεμούν. Και το καλύτερο θα ήταν μια κοινή ευρωπαϊκή αντίδραση».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Κυριακή Κανονίδου

Είμαι η Κυριακή Κανονίδου, δημοσιογράφος και συντάκτρια στο ενημερωτικό site news1.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *