Δίωξη για κακουργήματα στα μέλη των κυκλωμάτων λαθρεμπορίας χρυσού

Δίωξη για κακουργήματα στα μέλη των κυκλωμάτων λαθρεμπορίας χρυσού 1

Με βαρύτατα αδικήματα είναι αντιμέτωποι οι συλληφθέντες ως μέλη κυκλωμάτων λαθρεμπορίας χρυσού μεταξύ των οποίων και γνωστός, από την τηλεόραση, ενεχυροδανειστής.

Περισσότερα, από 60 άτομα καλούνται να δώσουν εξηγήσεις ενώπιον του ανακριτή κατηγορούμενοι, κατά περίπτωση, για τα κακουργήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της λαθρεμπορίας, της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της τοκογλυφίας. Επιπλέον, ο εισαγγελέας άσκησε δίωξη για παράβαση του νόμου ναρκωτικών, παράβαση του νόμου περί όπλων, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και πλαστογραφία μετά χρήσεως, αδικήματα που τιμωρούνται σε βαθμό πλημμελήματος.

Οι αρχές φέρονται να έφτασαν στα ίχνη των κατηγορουμένων μετά από πολύμηνη έρευνα η οποία ξεκίνησε με αφορμή την εξάρθρωση της αποκαλούμενης σπείρας των Ρομά.

Η διαδρομή των κλοπιμαίων ήταν αυτή που, σύμφωνα με πληροφορίες, αποκάλυψε τη δράση των μελών των κυκλωμάτων που εκτιμάται ότι έκαναν τζίρους εκατομμυρίων. Μάλιστα, σύμφωνα με τις αρχές λειτουργούσαν υπό την κάλυψη νομιμοφανών επιχειρήσεων, διακινώντας σε ημερήσια βάση, μεγάλα χρηματικά ποσά που ξεπερνούσαν σε πολλές περιπτώσεις τις 400.000 ευρώ.

Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι η αξία μόνο των κατασχεθέντων ανέρχεται σε περίπου 2 εκατ. ευρώ. Φέρονται, μάλιστα, να έλιωναν κοσμήματα τα οποία τα μετέτρεπαν σε ράβδους χρυσού πριν τα διώξουν, σε ασυνόδευτα πακέτα με τουριστικά λεωφορεία, στην Τουρκία. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι κατηγορούμενοι υπηρετώντας ο καθένας διαφορετικό ρόλο δρούσαν τουλάχιστον τα δυο τελευταία χρόνια, κάνοντας λαθρεμπόριο χρυσού τον οποίο διοχέτευαν στο εξωτερικό. Τα μέλη των εγκληματικών οργανώσεων στις μεταξύ τους τηλεφωνικές επικοινωνίες, εμφανίζονται να χρησιμοποιούσαν ακόμη και κωδικοποιημένες λέξεις και φράσεις για την περιγραφή των αντικειμένων που δραστηριοποιούνταν.

Σύμφωνα με τις αρχές, ο 51χρονος ιδιοκτήτης αλυσίδας ενεχυροδανειστηρίων είχε αρχηγικό ρόλο με άμεσο συνεργάτη έναν Τούρκο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αναζητούνται άλλα 22 άτομα τα οποία φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *