Δήλωσες τον αριθμό τηλεφώνου στο Facebook; Η εταιρεία παραδέχτηκε ότι τον χρησιμοποιεί σε συνεργασία με διαφημιστές…

Έχετε δηλώσει και εσείς τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου σας στο Facebook για να προσθέσετε ακόμα μία δικλείδα ασφαλείας στον λογαριασμό σας στο κοινωνικό δίκτυο; Τότε καλό θα είναι να γνωρίζετε ότι η εταιρεία παραδέχτηκε πως μοιράζεται αυτούς τους τηλεφωνικούς αριθμούς με διαφημιστές.

Η εξήγηση που έδωσε εκπρόσωπος της Facebook στην ιστοσελίδα TechCrunch ήταν ότι:

“Χρησιμοποιούμε αυτές τις πληροφορίες που μοιράζονται οι χρήστες με σκοπό να προσφέρουμε μια καλύτερη εμπειρία χρήσης του κοινωνικού δικτύου, όπως πιο στοχευμένες διαφημίσεις. Είμαστε ξεκάθαροι ότι οι πληροφορίες αυτές, συμπεριλαμβανόμενων των στοιχείων επικοινωνίας που ανεβάζουν οι χρήστες, μπορούν να αφαιρεθούν οποιαδήποτε στιγμή το αποφασίσουν από τους λογαριασμούς τους”

Υπενθυμίζουμε ότι η Facebook πρόσθεσε περισσότερες εναλλακτικές επιλογές για την πιστοποίηση του λογαριασμού σε δύο βήματα (2FA – Two Factor Authentication) όπως την αποστολή κωδικού στο τηλέφωνο του χρήστη, υποστήριξη USB key και υποστήριξη third-party εφαρμογών πιστοποίησης (π.χ. Google Authenticator). Τον περασμένο Φεβρουάριο, μάλιστα, είχε προκύψει θέμα επειδή spamαρε του χρήστες με κωδικούς στα τηλέφωνα τους, κάτι που απέδωσε σε bug του κώδικα.

[via]

Advertisements

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *