Διεθνές συνέδριο για τη σύσταση της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας

Διεθνές συνέδριο για τη σύσταση της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας

Διεθνές συνέδριο για τη σύσταση της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας 1

Με την παρουσία ανώτατων δικαστικών και  εισαγγελικών λειτουργών από  διάφορα κράτη της Ευρώπης ανοίγει για πρώτη φορά στη χώρα μας η αυλαία του διεθνούς συνεδρίου για τη σύσταση της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας.

Το συνέδριο, το οποίο διεξάγεται από σήμερα και μέχρι την Κυριακή, διοργανώνει η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου με τη συνδρομή της Γενικής Γραμματείας Καταπολέμησης της Διαφθοράς και της Γενικής Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης.

Στην εκδήλωση αυτή έχουν κληθεί να συμμετέχουν  μεταξύ άλλων Γενικοί και Ομοσπονδιακοί εισαγγελείς από την Ευρώπη, ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της Eurojust, εκπρόσωπος της Διεθνούς Ένωσης Εισαγγελέων καθώς και εκπρόσωποι  από εισαγγελικές αρχές Τμημάτων Διεθνούς Συνεργασίας.

Οι θεματικές του Συνεδρίου αφορούν:

  • τη Δομή, την Οργάνωση και τις Εξουσίες της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας,
  • τις σχέσεις της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας με την OLAF και την EUROJUST,
  • το συντονιστικό ρόλο του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης στην υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας από τα Σώματα και τις Υπηρεσίες Επιθεώρησης και Ελέγχου,
  • το ρόλο της Γενικής Γραμματείας Καταπολέμησης της Διαφθοράς στην καταπολέμηση της απάτης σε βάρος του Εθνικού και του Ευρωπαϊκού προϋπολογισμού,
  • την Εκπαίδευση του προσωπικού της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *