Διεργασίες για Παύλο Γερουλάνο στον Δήμο της Αθήνας

Το όνομα του Παύλου Γερουλάνου έχει έρθει το τελευταίο διάστημα στο προσκήνιο ως μία πιθανή υποψηφιότητα στον Δήμο της Αθήνας.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, υψηλόβαθμα στελέχη στη Χαρ. Τρικούπη θεωρούν πως ο πρώην υπουργός Πολιτισμού επί κυβέρνησης Παπανδρέου συγκεντρώνει πολλά από τα απαιτούμενα χαρακτηριστικά για μία πετυχημένη κάθοδο στην πρωτεύουσα. Χαρακτηριστικά, συνεργάτες της κ. Γεννηματά, σκιαγραφώντας το προφίλ Γερουλάνου, έκαναν λόγο για μία υποψηφιότητα που αφενός μπορεί να επαναπατρίσει παλαιούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι έχουν μεταπηδήσει στον ΣΥΡΙΖΑ, αφετέρου έχει σαφή διείσδυση στον αστικό κόσμο, ένα κοινωνικό target group ιδιαιτέρως κρίσιμο για μία υποψηφιότητα στην Αθήνα.

Ο ίδιος, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», δεν βλέπει αρνητικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Η συζήτηση ωστόσο είναι ακόμα στην αρχή, αφού δεν έχουν γίνει παρά μόνο βολιδοσκοπήσεις. Από τη θεωρία στην πράξη, υπάρχουν και «αγκάθια». Ενα από αυτά είναι το γεγονός πως ο κ. Γερουλάνος έχει ασκήσει κατά το πρόσφατο παρελθόν κριτική στο ΚΙΝΑΛ. Αυτό ωστόσο από μόνο του, σύμφωνα με γνώστες των εσωκομματικών ισορροπιών, δεν μπορεί να αποτελέσει τροχοπέδη σε μία πιθανή υποψηφιότητά του, καθώς η προοπτική αφορά αυτοδιοικητική θέση που εξ ορισμού δεν έχει σκληρή κομματική ταύτιση.

Κυριακή Κανονίδου

Είμαι η Κυριακή Κανονίδου, δημοσιογράφος και συντάκτρια στο ενημερωτικό site news1.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *