Διελκυστίνδα για τα σχολεία

Διελκυστίνδα για τα σχολεία 1

Τρεις λόγους επικαλούνται εκείνοι που πιστεύουν ότι τα σχολεία θα πρέπει να ανοίξουν στις 10 Μαΐου, όταν και λήγει η ισχύς της τελευταίας ΚΥΑ περί αναστολής λειτουργίας τους, για να ολοκληρωθεί το σχολικό έτος και να ακολουθήσουν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις. Ο πρώτος λόγος είναι η ένταση που θα προκαλέσει σε μαθητές και εκπαιδευτικούς μία πιθανή παράταση της σχολικής χρονιάς.

Ο δεύτερος σχετίζεται με τις προβαλλόμενες, από τους συνδικαλιστές και μερίδα εκπαιδευτικών, δυσκολίες στις τηλεδιασκέψεις μαθητών και εκπαιδευτικών, που διοργανώνονται με στόχο οι μαθητές να διατηρήσουν την επαφή τους με τη σχολική διαδικασία.

Ο τρίτος λόγος αφορά την «αγορά» που θα ενισχυθεί από τους δασκάλους και τους καθηγητές οι οποίοι εργάζονται στα νησιά και θα πρέπει να μεταβούν εκεί για την ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού  έτους. Αυτό χαρακτηρίζεται ένα είδος «εσωτερικού τουρισμού» ενόψει και του ανηφορικού, τουριστικά, καλοκαιριού.

Το άνοιγμα των σχολείων στις 10 Μαΐου φέρεται να υποστηρίζουν οι συνδικαλιστές, που έχουν διαύλους επικοινωνίας με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας. «Η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και δεν υπακούει στους νόμους του κέρδους λέει ο νόμος 1397/83 για το ΕΣΥ» αντιτείνουν οι διαφωνούντες. Ετσι, έχουν διαμορφωθεί οι όροι μιας διελκυστίνδας με τους συνδικαλιστές και όσους θέλουν να μη διαρρήξουν τις σχέσεις μαζί τους από τη μία πλευρά και τους αμέτοχους παρατηρητές από την άλλη.

Οι θέσεις αυτές είναι γνωστές στο Μέγαρο Μαξίμου. Το βέβαιον είναι ότι όλα θα εξαρτηθούν από τις υποδείξεις του υπουργείου Υγείας και της αρμόδιας επιτροπής υπό την ηγεσία του κ. Σωτήρη Τσιόδρα. Την ίδια στιγμή, άλλωστε, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς διάκειται κατά του πρόωρου ανοίγματος των σχολείων.

Το γυναικείο υπουργικό δίδυμο της υπουργού Νίκης Κεραμέως και της αρμόδιας υφυπουργού Σοφίας Ζαχαράκη εμφανίζεται αισιόδοξο, στις καθημερινές ραδιοτηλεοπτικές παρεμβάσεις του. Μιλούν όχι διότι έχουν απάντηση, αλλά για να ηρεμήσουν το (αδικαιολόγητο εν πολλοίς) άγχος μαθητών και γονιών. «Αντιλαμβάνεστε ότι ο κάθε υπουργός θα πρέπει να μιλά με βεβαιότητα και όχι τόσο πολύ με σενάρια», δήλωσε χαρακτηριστικά αυτή την εβδομάδα η κ. Ζαχαράκη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *