Διεκόπη η δίκη του «Λίπους»

Διεκόπη η δίκη του «Λίπους»

Αδιαθεσία αισθάνθηκε  ο Γεωργιανός γνωστός και με το ψευδώνυμο «το Λίπος» λίγο πριν ξεκινήσει στον Άρειο Πάγο, η συζήτηση για την έκδοση του στη Γαλλία.

Ο Γεωργιανός, ο οποίος φέρεται να κατέχει τον τίτλο του αρχηγού της ρωσικής μαφίας, προσήχθη στο δικαστήριο με αναπηρικό καροτσάκι και ζήτησε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο ενώ η συνήγορος του Ζωή Κωνσταντοπούλου υπέβαλε αίτημα αναβολής της συζήτησης.

Ο 57χρονος  ο οποίος συνοδευόταν  από αστυνομικούς και με τη βοήθεια του  διασώστη του ΕΚΑΒ εμφανίστηκε  ενώπιον του ανώτατου δικαστηρίου υποστηρίζοντας  ότι έχει υψηλή πίεση. Μάλιστα, η συνήγορος του αναφέρθηκε αναλυτικά  στα σοβαρά προβλήματα υγείας που όπως λέει αντιμετωπίζει.

Τελικά, το δικαστήριο διέκοψε την συζήτηση για τις 20 Ιουλίου και ο εκζητούμενος μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας.

Ο 57χρονος συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη τον περασμένο Απρίλιο κατά την διάρκεια κοινής ευρωπαϊκής αστυνομικής επιχείρησης, τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Γαλλία.

Ο Γεωργιανός είχε περάσει ξανά από τη φυλακή, από όπου όμως αποφυλακίστηκε το 2015 για λόγους υγείας.  Σύμφωνα με την αστυνομία επέστρεψε στις κλοπές και τις διαρρήξεις, από τις οποίες η ομάδα του απέσπασε 1.οοο.οοο ευρώ.

Οι γαλλικές αρχές αποδίδουν στο «Λίπος» τον τίτλο ηγετικού στελέχους εγκληματικής οργάνωσης, η οποία διέπραττε κλοπές, ξεπλένοντας τα κλοπιμαία. Το συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης είπε «ναι» στο αίτημα της Γαλλίας για την έκδοση του 58χρονου, υπό τον όρο της επαναμεταγωγής του στην Ελλάδα, όταν ζητηθεί από τις δικαστικές αρχές, καθώς στη χώρα μας έχει ακόμη εκκρεμότητες.

Διεκόπη η δίκη του «Λίπους» 1Διεκόπη η δίκη του «Λίπους» 2Διεκόπη η δίκη του «Λίπους» 3Διεκόπη η δίκη του «Λίπους» 4

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *