Διευκρινίσεις από συνεργάτες του Επιτρόπου Χαν για τη συνέντευξη στο Der Spiegel

Διευκρινίσεις από συνεργάτες του Επιτρόπου Χαν για τη συνέντευξη στο Der Spiegel

Διευκρινίσεις από συνεργάτες του Επιτρόπου Χαν για τη συνέντευξη στο Der Spiegel 1

Aυστηρή σύσταση προς τον Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής Γιοχάνες Χαν απηύθυνε το Υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με την επαναλαμβανόμενη εκ μέρους του αναφοράς της ΠΓΔΜ ως «Μακεδονία», στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel

«Καλούμε τον Επίτροπο Χαν να σέβεται τη διεθνή νομιμότητα και να μην παραβιάζει, μεταξύ άλλων, τις αποφάσεις και τις δεσμεύσεις της ίδιας της ΕΕ. Ιδιαίτερα σε μια κρίσιμη συγκυρία όπως η σημερινή όπου σχετικές διαπραγματεύσεις είναι σε εξέλιξη. Τα επαναλαμβανόμενα εκ μέρους του ατοπήματα δεν συμβάλλουν στην επίτευξη προόδου στις διαπραγματεύσεις για το ονοματολογικό. Δεν συνάδουν δε, με τον εποικοδομητικό ρόλο που οφείλουν να έχουν τα μέλη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».

Σε συνέντευξή του στο «Der Spiegel ο Επίτροπος αρμόδιος για τη διεύρυνση της ΕΕ Γιοχάνες Χαν, χρησιμοποιεί για την ΠΓΔΜ », τον όρο «Μακεδονία» μιλώντας για την πρόταση ενταξιακών διαπραγματεύσεων που θα απευθύνει σύντομα η ΕΕ στα Σκόπια. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», επικοινώνησαν θορυβημένοι με την ελληνική πλευρά οι συνεργάτες του Χαν, λέγοντας ότι η συνέντευξη ήταν γραπτή, ότι την είχαν στείλει με τη σωστή ονομασία και ότι το παραποιησε ο συντάκτης του Σπίγκελ. Η ελληνική πλευρά τους επισήμανε ότι πρέπει να αποφεύγονται τέτοια ατοπήματα σε τέτοιες κρίσιμες συγκυρίες και ζήτησαν να αποκατασταθεί το συγκεκριμένο ατόπημα.  
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *