ΔΕΘ και άρωμα εκλογών «φουλάρουν» τα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης

Οι πληρότητες για το πρώτο και το δεύτερο Σαββατοκύριακο της Έκθεσης αγγίζουν μέχρι στιγμής το 95%

Πόλος έλξης για χιλιάδες επισκέπτες η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης γεμίζει κάθε χρόνο τα ξενοδοχεία της πόλης και της ευρύτερης περιοχής. Σε αυτά φιλοξενούνται μεταξύ άλλων τα στελέχη της κυβέρνησης, της αντιπολίτευσης και πολλά πολιτικά πρόσωπα που έρχονται στην πόλη λόγω ΔΕΘ.

«Φέτος αναμένεται μεγαλύτερη συμμετοχή καθώς βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο. Κάθε φορά που υπάρχει “άρωμα εκλογών το ενδιαφέρον αυξάνεται», ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης Ανδρέας Μανδρίνος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ 104,9 FM.

Οι πληρότητες για το πρώτο και το δεύτερο Σαββατοκύριακο της ΔΕΘ (8-9 και 15-16 Σεπτεμβρίου) αγγίζουν μέχρι στιγμής το 95%, ενώ τις καθημερινές κυμαίνονται στο 85%. Τα στοιχεία αυτά, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΞΘ, αφορούν τη Θεσσαλονίκη αλλά, λόγω της μεγάλης προσέλευσης του κόσμου, σημειώνονται υψηλές πληρότητες και στα περιφερειακά ξενοδοχεία.

«Οι εκθέσεις και οι μεγάλες εκδηλώσεις φέρνουν πάντα περισσότερο κόσμο στην πόλη. Αξίζει όμως να σημειωθεί ότι η Θεσσαλονίκη τα τελευταία χρόνια προσελκύει επισκέπτες και πέραν των εκθέσεων», σημείωσε ο κ.Μανδρίνος.

Όπως εκτιμά ο κ. Μανδρίνος, φέτος το ενδιαφέρον από το εξωτερικό είναι ακόμη μεγαλύτερο λόγω συμμετοχής των ΗΠΑ, ως τιμώμενης χώρας της 83ης ΔΕΘ και επεσήμανε ότι η πόλη διαθέτει άρτιες ξενοδοχειακές υποδομές και ότι έχουν προστεθεί κλίνες και έχουν ανακαινισθεί πολλές μονάδες.

Θέλω να πιστεύω πώς σε λίγα χρόνια, με την αναβάθμιση του αεροδρομίου και των μέσων μαζικής μεταφοράς θα μπορούμε να προσελκύσουμε ακόμη περισσότερους και υψηλών απαιτήσεων τουρίστες», τόνισε. «Αυτή τη στιγμή υπάρχει ταβάνι και δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε σε τουρισμό πολυτελείας», πρόσθεσε. 

Κυριακή Κανονίδου

Είμαι η Κυριακή Κανονίδου, δημοσιογράφος και συντάκτρια στο ενημερωτικό site news1.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *