Χβαρ, το πιο ηλιόλουστο σημείο της Ευρώπης

Χβαρ, το πιο ηλιόλουστο σημείο της Ευρώπης

Με μέση ηλιοφάνεια πάνω από 2715 ώρες τον χρόνο

Το Χβαρ, το πιο γνωστό νησί της Κροατίας προσφέρει στους επισκέπτες του μια μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία, αφού έχει πλούσια καλλιτεχνική κληρονομιά, πανέμορφη φύση και δροσερά, καταγάλανα νερά.

Βρίσκεται στα ανοικτά των Δαλματικών ακτών και όπως υποστηρίζουν οι κάτοικοί του είναι το πιο ηλιόλουστο σημείο της Ευρώπης, με μέση ηλιοφάνεια πάνω από 2715 ώρες τον χρόνο.

Χβαρ, το πιο ηλιόλουστο σημείο της Ευρώπης 1

Είναι ιδανικό τόσο για εξερεύνηση και πεζοπορία καθώς τα νότια παράλια του νησιού είναι καλυμμένα με απότομους βράχους, όσο και για καταδύσεις και βουτιές στα βόρεια με τις αμμώδεις παραλίες.

Χβαρ, το πιο ηλιόλουστο σημείο της Ευρώπης 2

Επισκεφθείτε το ιστορικό κέντρο με την πυκνή μεσογειακή φύση, τα γοτθικά ανάκτορα, την πλούσια παράδοση και την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τα τοπικά προϊόντα στα παραδοσιακά μαγαζιά και να περπατήσετε στα στενά γραφικά σοκάκια.

Χβαρ, το πιο ηλιόλουστο σημείο της Ευρώπης 3

Η εβδομάδα γιοτ που διοργανώνεται κάθε Ιούλιο στο Χβαρ δίνει έναν κοσμοπολίτικο αέρα στο νησί με τη νυχτερινή ζωή να κορυφώνεται.

Στη βόρεια ακτή του νησιού ξεχωρίζει η αρχαία πόλη Stari Grad που σημαίνει παλιά πόλη και ιδρύθηκε το 384 π.Χ. από τους αρχαίους Έλληνες. Το νησί αποτελούσε ελληνική αποικία με το όνομα Φάρος ενώ φημίζεται για το γευστικό κρασί και τις ελιές του.

Χβαρ, το πιο ηλιόλουστο σημείο της Ευρώπης 4

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *