Χρυσός: Πάνω από τα 1.800 δολάρια για πρώτη φορά από το 2011

REUTERS/Mariya Gordeyeva

Για πρώτη φορά εδώ και 8 χρόνια οι τιμές των προθεσμιακών συμβολαίων του χρυσού σκαρφάλωσαν πάνω από τα 1.800 δολάρια η ουγκιά, καθώς τα εξαιρετικά χαμηλά επιτόκια, αλλά και οι φόβοι για νέο κύμα της πανδημίας του Covid-19 ενισχύουν ολοένα και περισσότερο τη λάμψη του πολύτιμου μετάλλου.

Ο χρυσός οδεύει προς το καλύτερο τρίμηνο από το 2016, επωφελούμενη από την νομισματική πολιτική των μεγάλων κεντρικών τραπεζών, τις διαρκείς συγκρούσεις ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα και τις επίμονες ανησυχίες για την εξέλιξη της πανδημίας.

Τα 1.800 δολάρια, όπως εξηγούν αναλυτές, ήταν ένα ψυχολογικό όριο, που από τη στιγμή που έσπασε, δίνει το σήμα για περαιτέρω κέρδη. Από τις αρχές του έτους τα προθεσμιακά συμβόλαια του χρυσού έχουν εξασφαλίσει κέρδη 18%. Εκτιμάται ότι οι τιμές του πολύτιμου μετάλλου πολύ σύντομα θα φτάσουν τα ιστορικά υψηλά επίπεδα των 1.923,70 δολαρίων (για τα προθεσμιακά συμβόλαια) και των 1.921,17 δολαρίων η ουγκιά (για την τιμή σποτ), ενώ δεν αποκλέιεται μέσα στους επόμενους 12 μήνες να σπάσουν και το φράγμα των 2.000 δολαρίων. 

naftemporiki.gr 

Προτεινόμενα για εσάς

Κυριακή Κανονίδου

Είμαι η Κυριακή Κανονίδου, δημοσιογράφος και συντάκτρια στο ενημερωτικό site news1.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *