Χριστοδουλίδης: Μεγάλο στοίχημα να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες του κόσμουΧριστοδουλίδης: Μεγάλο στοίχημα να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες του κόσμου 1

«Οι προσδοκίες του κόσμου είναι πάρα πολύ ψηλά και για μένα είναι ένα πολύ μεγάλο στοίχημα να ανταποκριθούμε σε αυτές τις προσδοκίες» δήλωσε ο Νίκος Χριστοδουλίδης 

Οι προσδοκίες του κόσμου είναι πάρα πολύ ψηλά, και για μένα είναι ένα πολύ μεγάλο στοίχημα το να ανταποκριθούμε σε αυτές τις προσδοκίες είπε σήμερα ο νέος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, μετά την τελετή παράδοσης- παραλαβής στο Προεδρικό Μέγαρο με τον τέως Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «από αύριο, αμέσως μετά την ορκωμοσία των υπουργών και το πρώτο Υπουργικό Συμβούλιο ξεκινάμε δουλειά» και προσέθεσε:

«Οι προσδοκίες του κόσμου είναι πάρα πολύ ψηλά και για μένα είναι ένα πολύ μεγάλο στοίχημα να ανταποκριθούμε σε αυτές τις προσδοκίες.

Είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος λαμβάνοντας υπόψη και τη θέληση και την επιμονή των συνεργατών μου ότι θα καταφέρουμε να υλοποιήσουμε το προεκλογικό μας πρόγραμμα, να υλοποιήσουμε όλα αυτά που υποσχεθήκαμε στον κυπριακό λαό.

Θα τα λέμε συχνά, γνωρίζετε την αδυναμία μου με τους δημοσιογράφους, λόγω της προηγούμενης μου ιδιότητας, να είστε σίγουροι ότι θα τα λέμε συχνά».

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι κάποιες από τις μετεκλογικές του δηλώσεις περί της σύνθεσης του Υπουργικού Συμβουλίου δεν τηρήθηκαν, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε: «Χθες ανακοινώθηκαν 25 διορισμοί, 14 άνδρες και 11 γυναίκες. Υπάρχουν δύο πρώην υπουργοί, οι οποίοι έχουν διοριστεί για συγκεκριμένο αντικείμενο, υπάρχει λόγος για τους συγκεκριμένους διορισμούς, Υπουργοί που είναι τεχνοκράτες. Ο κ. Ιωάννου έχει με μεγάλη επιτυχία εφαρμόσει το ΓΕΣΥ και αναλαμβάνει ένα πολύ δύσκολο Υπουργείο για να εφαρμόσει ανάμεσα σε άλλα και τη μεγάλη μεταρρύθμιση που αφορά την Τοπική Αυτοδιοίκηση, έκανα και σχετική αναφορά στη Βουλή των Αντιπροσώπων. Ο κ. Κεραυνός, ένας πετυχημένος Υπουργός Οικονομικών, (διορίστηκε) για να στείλουμε το μήνυμα της συνέχειας όσον αφορά τις οικονομικές πολιτικές που ακολουθήθηκαν. Έχω πει κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας πολλές φορές ότι ειδικότερα στα θέματα της οικονομίας δεν πρέπει να επηρεάζονται οι πολιτικές μας από εκλογικούς κύκλους και δεν παίζεις με την οικονομία. Άρα, υπήρχε συγκεκριμένος λόγος για τις δύο αυτές επιλογές».

«Η όποια κριτική έγινε είναι καλοδεχούμενη, είμαστε εδώ για να κρινόμαστε καθημερινά και από εσάς και από τον κυπριακό λαό και στο τέλος της ημέρας θα κριθούμε από το έργο το οποίο θα παραχθεί από την κυβέρνηση», προσέθεσε ο Πρόεδρος ενώ απαντώντας σε άλλη ερώτηση, είπε ότι «υπάρχουν διορισμοί που θα ανακοινωθούν το αμέσως επόμενο διάστημα».

 Αναστασιάδης: Πανετυχής που επιστρέφω στην προτέρα ζωή

Πανευτυχής που επιστρέφει στην προτέρα ζωή του δήλωσε από την πλευρά του πως είναι ο τέως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, αποχωρώντας σήμερα το απόγευμα από το Προεδρικό Μέγαρο. 

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους πώς αισθάνεται σήμερα, ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε: «Πανευτυχής διότι επιστρέφω στην προτέρα ζωή».

Σε ερώτηση με ποιο κριτήριο, σε μια περίοδο που συζητείτο το θέμα των διαβατηρίων, διόρισε δύο υπουργούς του στις ανώτατες βαθμίδες της Νομικής Υπηρεσίας και γιατί δεν ανέλαβε πολιτικές ευθύνες, ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι «ο λαός κρίνει και συνεπώς δεν έχω τι να απαντήσω. Δεν μπορεί να ευθύνομαι για όσα άλλοι έχουν την αρμοδιότητα να παρακολουθούν. Για όλα αυτά, το τοξικό κλίμα, η υπερβολή στα θέματα που αφορούν διαφθορά, με τον χρόνο θα διαφανεί ποιος είχε δίκαιο ή άδικο ή ποιοι υπέρβαλλαν χάρη σκοπιμοτήτων για να υποσκαφθεί το έργο που έχει επιτελεστεί τη δεκαετία».

Κληθείς να πει αν θα γράψει κάποιο βιβλίο με τις εμπειρίες του, ο κ. Αναστασιάδης είπε: «Αφήστε με να ξεκουραστώ και θα αποφασίσω». 

Ερωτηθείς αν έχει δώσει κάποια συμβουλή στον νέο Πρόεδρο για το Κυπριακό, ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι «δεν έχω να συμβουλεύσω. Νομίζω ότι πορεύεται προς την ορθή κατεύθυνση».

Τέλος, ο κ. Αναστασιάδης ευχαρίστησε ταΜΜΕ «και για τις θετικές και για τις αρνητικές κριτικές. Να ξέρετε ότι εσείς καθορίζετε και την πορεία κάθε Προέδρου από τον σεβασμό που επιδεικνύει απέναντι σας. Χρειάζεται ανοχή στην κριτική και εσείς είστε εκείνοι οι οποίοι αν καλόπιστα κρίνετε θα συμβάλετε σημαντικά στην επιτυχία του κάθε ασκούντος εξουσία. Να είστε πάντα καλά, σας ευχαριστώ».

Πηγή: skai.grSource link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *