Χρ. Σταϊκούρας: Το επιτόκιο του 10ετούς ομολόγου θα είναι το χαμηλότερο των τελευταίων ετών

«Η έκδοση φαίνεται να είναι επιτυχημένη αλλά η επιτυχία μιας έκδοσης έχει πολλά συστατικά», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σταϊκούρας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989, ανέφερε ότι «θα ήθελα η χώρα να επιτύχει την υλοποίηση όλων αυτών των συστατικών, τον όγκο της έκδοσης, το ύψος του επιτοκίου και τη ποιότητα της έκδοσης, φαίνονται ότι επιτυγχάνονται και οι τρεις στόχοι».

Παράλληλα, ο υπουργός αναφέρθηκε και στο επιτόκιο του 10ετούς ομολόγου, λέγοντας πως λογικά «θα είναι χαμηλότερο από οποιαδήποτε άλλη έκδοση 10ετούς ομολόγου που έχει γίνει τα προηγούμενα χρόνια».

Υπενθυμίζεται ότι μέσα σε λίγες ώρες από το άνοιγμα του βιβλίου προσφορών, ξεπέρασαν τα 16 δισ. ευρώ οι προσφορές για το 10ετές ομόλογο που είχε εκδοθεί τον περασμένο Ιούνιο.

Σύμφωνα με το Reuters το αρχικό επιτόκιο διαμορφώθηκε στο 1,32% περίπου (mid swap + 150 μονάδες βάσης). Στη συνέχεια το επιτόκιο μειώθηκε στις 145 μονάδες βάσης, στο 1,27% Στόχος είναι να αντληθούν 1,5 έως 2 δισ. ευρώ. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΔΔΗΧ, δόθηκε εντολή στις Barclays, Citi, IMI-Intesa Sanpaolo, Morgan Stanley, Nomura και Société Générale να δρομολογήσουν την επανέκδοση του 10ετούς ομολόγου που είχε εκδοθεί τον Ιούνιο με απόδοση 1,5% και λήξη στις 18 Ιουνίου του 2030.

Η κίνηση έχει ως στόχο την ενίσχυση των ταμειακών διαθεσίμων του ελληνικού Δημοσίου, σε μια περίοδο με αυξημένες ανάγκες.

naftemporiki.gr, με πληροφορίες από Reuters

Κυριακή Κανονίδου

Είμαι η Κυριακή Κανονίδου, δημοσιογράφος και συντάκτρια στο ενημερωτικό site news1.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *